Skip to main content

Słodka dwunastka MakeCookingEasier!

Poniżej zapraszam Was serdecznie, na moje krótkie zestawienie słodkości z ostatniego roku. Tarta bananowa zdecydowanie uzyskała najwięcej przychylnych komentarzy, chociaż moim faworytem są migdałowe rogaliki. 

Z okazji urodzin MakeCookingEasier chciałabym Wam się pochwalić ile nas tak naprawdę jest :)   

Follow my blog with bloglovin!

Tarta bananowa

Pudding czekoladowy

Babeczki z żurawiną

Big Apple

Tarta z letnimi owocami

Cherry pudding

Słodkie francuskie placuszki

Karmelizowane gruszki w puszystym kremie

Wilgotne ciasto cytrynowe z białą czekoladą i mielonymi migdałami

Kaiserschmarrn

Migdałowe rogaliki

Kruche ciasto z masą kajmakową i musem z serka mascaprone

51 Odpowiedzi do “Słodka dwunastka MakeCookingEasier!”

  1. Zosiu, gratuluję sukcesu i życzę, aby ilość nowych użytkowników zwiększała się z każdym dniem, a każdy dotychczasowy użytkownik został stałym gościem już na zawsze :)) 100 lat i jeszcze więcej inspiracji :)) i wydania książki (koniecznie!!!) :))

    pozdrawiam serdecznie

    p.s. każda przygotowana przez Ciebie potrawa bądź słodkość to mistrzostwo w każdym calu, wiem bo niejeden przepis już wykorzystałam i jak tylko mam chwilę to korzystam z kolejnych.

  2. ja najbardziej lubię i najczęściej robię ostatnie ciasto :) mój – a raczej Twój numer 1 :D! Niebo w gębie, mmm.. :)

  3. Rany, kilka przegapiłam, a wydawało mi się, że regularnie sprawdzam wpisy! Zwłaszcza te o słodkościach :) Moim faworytem i wszystkich moich znajomych (którzy błagają mnie o przepis :) jest pudding czekoladowy!!! (ja go nazywam sufletem :) Jest łatwy i prze smaczny.
    Zosiu dziękuję Ci za inspirację i motywację. Od czasu pierwszego twojego wpisu staję się małymi kroczkami domową kuchareczką :) Przyrządzam rzeczy, które jeszcze dwa lata temu wydawałyby się tak skomplikowane, że nawet bym na nie nie spojrzała :) Gotuję, piekę i mam z tego ogromną radochę :) Stałam się pewniejsza siebie w kuchni i porażki mnie tylko motywują do ponownych prób a nie zniechęcają, jak było kiedyś. Więc jeszcze raz bardzo Ci dziękuję i z niecierpliwością czekam na Twoją książkę i kolejne wpisy!
    Pozdrawiam gorąco!

  4. Sto lat! :)
    Chętnie zaglądam na Twojego bloga, piękne zdjęcia i pyszne łakocie.
    Ze zdjęć, które zamieściłaś powyżej wypróbowałam kruche ciasto z masą kajmakową i mascarpone. To była zeszłoroczna Wielkanoc. Wszystkim baaardzo smakowało!
    Jadłam też ciasto cytrynową z białą czekoladą – smakowa rewelacja – słodkie, niskie, po prostu pyszne. Będę musiała powtórzyć już we własnej kuchni :)

  5. Tarta bananowa wg Twojego przepisu podbiła serca całej mojej rodziny!! Wszyscy się nią zajadali i wciąż chcieli więcej :) pozdrawiam i dziękuję za świetne przepisy :)

  6. Zosiu, wszystkie Twoje przepisy są bardzo inspirujące. Zgadzam się z Tobą; rogaliki to też zdecydowanie mój faworyt:-) Pozdrawiam z zasypanego śniegiem Bielska-Białej. I bardzo gratuluję Ci wspaniałych statystyk odwiedzin!!!

  7. ciasto kajmakowe jest moim ulubionym ciastem z tego zestawienia, chociaz bananowa tarta prezentuje sie calkiem niezle, musze wyprobowac, ale poki co to musze poczekac troszke z pieczeniem bo jestem we wczesnym etapie ciazy i odpycha mniie od wszelkich wypiekow :(

  8. Ja bym nie potrafiła wybrać TYLKO 12 najlepszych bo Twoje wszystkie potrawy czy te słodkie czy nie są PRZEPYSZNE ! :)

    Oby tak dalej!
    Pozdrawiam z Gdańska :))

  9. Zosiu wypróbowałam prawie wszystkie Twoje przepisy i w mojej rodzinie wygrały rogaliki i bezkonkurencyjne TIRAMISU :))) jesteś Wielka, dzięki że jesteś :) pozdrawiam ze Szczecina

  10. A ja bardzo bym chciała napisac, że jestem pełna podziwu dla Twojej pracy.

    My tu sobie zaglądamy co jakis czas, z nadzieją że pojawi się nowy przepis. A mało kto zdaje sobie sprawę ile czasu na to poświęcasz.

    Masz normalną pracę, dom, rodzinę, a wykonanie takiego wpisu wymaga przygotowań. Trzeba poszukac inspiracji, pójśc do sklepu po produkty, odpowiednio się wystylizowac do sesji, zrobic potrawę, w między czasie pozowanie do zdjęc, obróbka zdjęc, odpisywanie na komentarze…. i pewnie masa innych rzeczy o których nawet nie pomyślałam.

    PODZIWIAM i gratuluję :)

    Życzę samych sukcesów i słonecznych dni.

  11. Zosiu, kiedy ,,zrodziłą” się twoja miłosc do gotowania?
    A czym zajmujesz się na codzień?
    Wilgotne ciasto cytrynowe z białą czekoladą i mielonymi migdałami jest pyszne!
    Proszę o odpowiedź i pozdrawiam:)!

  12. Przesmaczne jedzonko, przecudowne zdjęcia, przesympatyczna Autorka. Uwielbiam tu zaglądać :) Pozdrowienia z zasypanych śniegiem Mazur :)

  13. Ależ słodko z rana ;) Chętnie korzystam z Twoich przepisów, choć często brak czasu…. Ale zdjęcia są tak apetyczne,że prawie natychmiast chce się biec do kuchni ;)

  14. Zosia,
    ja uwielbiam wszystkie przepisy – te słodkie i słone…
    ale jak dla mnie zwycięzcą zawsze będzie MALINOWY KRÓL!!!!! :))))

    ten nieziemski tort jest po prostu PYCHA!:)

    ściski i trzymam kciuki!!! :)

  15. Przyznaję, że nie wypróbowałam tylko ostatniego przepisu, wszystkie inne – rewelacja! :))
    A moim faworytem jest tarta bananowa i rogaliki, które robiłam wczoraj i każdy kto spróbował – oszalał :))

    Bardzo lubię Twojego bloga Zosiu, mam wrażenie że pod każdym względem jest dopieszczony, te zdjęcia… jak się na nie patrzy już jest się głodnym:)) przy każdym nowym przepisie od razu mam ochotę pędzić do sklepu po produkty i od razu gotować! :))

    Pozdrawiam serdecznie,
    Ola

  16. Zosiu,

    Ostatnio odwiedzili mnie i narzeczonego moi rodzice, którym zaserwowałam na przystawkę bruschette, a do karkówki przygotowanej przez mojego mężczyznę ziemniaczki pieczone “nacinane”. Rodzice byli zachwyceni przepisami, dziękuję za świetne pomysły na urozmaicenie w kuchni! Pozdrawiam ciepło!

  17. Zosiu super! Wszystko jest pyszne, samo patrzenie powoduje wilczy głód:D
    P.S. Ile masz lat? :)

  18. Placuszki były the best- polecam, polecam, polecam! Ja również prowadzę bloga, na którym pojawiła się już pierwsza, kuchenna inspiracja- zapraszam: loovelyblog.blogspot.com

  19. Zosiu, wszystkie Twoje przepisy sa swietne. Mozna zglodniec od samego ogladania! :) Moj ulubioniec to ten sernik na zimno

    https://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/sernik-na-zimno-z-czeresni-ktora-posadzil-moj-tata/

    ktory zmodyfikowalam, zamieniajac kremowke na jogurt naturalny i podawalam w pojedynczych pucharkach. A w planach mam ciagle zrobic ciasto czekoladowe bez maki :)
    I chyba bede musiala wyprobowac ta tarte bananowa, skoro tak dobrze wypadla wsrod czytelniczek :-)

  20. Jejku jakie to wszystko jest smacznie wyglądające a z Ciebie naprawdę urocza dziewczyna. Nie no czy ja akurat teraz na diecie muszę być.. nie ma w sobotę coś upiekę :)

  21. Moim ulubionym przepisem z MLE są słodkie francuskie tosty! Częstko do nich wracam! Właśnie pamiętałam, żeby kupić cukier puder, bo znów chce robić.
    A najpiękniejsze zdjęcie – te z cytrynowym ciastem na białym sweterku:))) Ciasto cytrynowe to moja ulubiona słodkość!
    A czy wiecie, że właśnie zakwitły drzewa migdałowe – zapraszam dziś do mnie na bloga!

  22. to kruche ciasto z masa kajmakową to po prostu musi być niebo w gębie. Ja jestem pełna podziwu dla twoich umiejętności- co prawda niewiele z tego jadłam ale wygląda wszystko niezwykle pysznie i profesjonalnie.

  23. Zosiu, od 4ech lat mieszkam poza domem, i do tej pory jadałam tylko szybkie tosty i mrożone pierogi. Teraz kucharzenie zaczyna mi się podobać, powoli wybieram przepisy, ktore z moimi kucharskimi umiejetnosciami maja szanse na powodzenie… i jest na prawde bardzo dobrze! Od poczatku roku nie wyszly mi raptem dwa przepisy, a to juz cos! :)
    Moze pora na jakies proste przepisy na dania z parowaru..? prosze tez o wiecej deserkow/ ciast bez pieczenia :)
    pozdrawiam :)

  24. Z Twoich przepisów na słodkości wypróbowałam rogaliki z migdałami, ciasto cytrynowe z białą czekoladą oraz karmelizowane gruszki. Najbardziej lubię ciasto cytrynowe, chociaż zmniejszyłam w nim ilość migdałów, które dodaje, robiłam już wielokrotnie i jestem zadowolona. Co do gruszek w kremie, to przepis bardzo czasochłonny,ale smaczny, domownicy nazwali go leguminą, nie bardzo wiem jak go nałożyć, żeby uzyskać ładną porcję. Może należy robić go w mniejszych naczyniach, żeby każdy od razu miał w małej miseczce swoją porcję do zjedzenia w całości łyżeczką. Rogaliki z dżemem mnie zaskoczyły prostotą, nie wiedziałam, że tak łatwo się je robi, chociaż mam z nimi mały problem, podczas pieczenia wycieka z nich dżem, który się pali i przez to rogaliki przywierają do blachy, pomimo tego że ją wcześniej nasmarowałam tłuszczem. W wolnym czasie często coś piekę i Twoja strona, dostarcza mi wielu ciekawych pomysłów, zawsze z niecierpliwością oczekuje na nowe przepisy. Serdecznie Pozdrawiam
    Marta

  25. Hej,
    Zosiu, a może jakaś potrawa godna Oscarów? :-)
    a tak na poważnie to chciałabym abyś zaprezentowała coś z ryżem…jakaś sałatka albo….zaskocz nas ;-) miłego tygodnia

  26. Dziękuję Zosiu! Tym postem zachęciłaś mnie do założenia własnych blogowych kątów.
    Rogaliki faktycznie były pyszne, ale wciąż czekam na chwilkę, by wziąć się za tartę bananową, mmrr…

  27. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.