O mnie

Jak narodziło się „Make Cooking Easier”?

Make Cooking Easier powstało 4 lata temu. Kończyłam wtedy pracę w banku jako Specjalista ds Rekrutacji i zaczynałam kolejną w tej samej branży. Zdołałam zatrudnić ponad czterysta osób, pokonując tysiące kilometrów po Polsce. Odbyłam ponad tysiąc rozmów rekrutacyjnych i byłam przekonana, że w tak młodym wieku udało mi się zdobyć pracę marzeń. Jestem z wykształcenia psychologiem, więc praca polegająca na wsłuchiwaniu się w ludzkie doświadczenia i umiejętne dopasowanie do miejsca pracy to niezwykłe wyzwanie! Niestety w kolejnym miejscu pracy już tego entuzjazmu nie podzieliłam i już po pierwszym dniu podziękowałam za współpracę. Kolejnego dnia przemalowałam kuchnie na fioletowo, upiekłam tartę którą nauczyła mnie moja Mama i zrobiłam zdjęcie pożyczonym aparatem. Opublikowałam na blogu. I tak się zaczęło!
elle-listopad

Blog miał być ucieczką od pracy w korporacji?

Na pewno praca w korporacji była dla mnie dużym doświadczeniem w poznawaniu ludzi, ich problemów, zachowań, dążeń…. To pozwoliło mi poznać lepiej oczekiwania przyszłych Czytelników, a możliwość odpowiedzi im choćby w części w taki sposób jak to robię stało się nie ucieczką tylko dalszą drogą mojego życia.
Elle-czerwiec-21

Elle-czerwiec-3

Czy „Make Cooking Easier” jest jeszcze pasją, czy może już sposobem na życie?

Każdego dnia staram się, aby mój blog był odpowiedzią na bieżące wiadomości i maile od moich Czytelników. To w dużej mierze oni są moją inspiracją do tworzenia przepisów. Poprzez odpowiedzi na ich pytania uczestniczę w ich życiu i stanowi to dla mnie dużą satysfakcje. Można to dostrzegać niejako sposób na życie. Ale jeżeli pasja staje się sposobem na życie, to czego jeszcze można więcej oczekiwać od życia!
sesja_blogerki.Zosia-1

Jakim aparatem na co dzień wykonuję zdjęcia?

Na co dzień realizuję zdjęcia Canonem EOS 6D z 2 obiektywami na zmianę: Canon 50 mm f/1.4 oraz Canon 35 mm f/2.0
sesja_blogerki.Zosia-2