RANKING BLOGÓW KULINARNYCH – czerwiec 2017

Bardzo się cieszę, że poprzedni wpis z mojego nowego cyklu rankingów blogów kulinarnych cieszył się tak ogromnym zainteresowaniem. Otrzymałam od Was dużo wiadomości na temat Waszych ulubionych blogów – nie tylko tych kulinarnych! Zapraszam Was na kolejny przegląd kulinarny, tym razem dominują blogi wegetariańskie / wegańskie. Ciekawa jestem Waszej opinii – czy znacie te blogi, czy korzystacie na co dzień z ich przepisów?

MIEJSCE PIĄTE

Zielenina

Magda od wielu lat jest wegetarianką, na Jej blogu nie znajdziemy przepisów zawierających produkty pochodzenia zwierzęcego. Znajdziemy tu przepisy łatwe i szybkie w wykonaniu. Kuchnia Magdy opiera się na składnikach lokalnych i przede wszystkim z Polski. Autorka dwóch książek kulinarnych oraz redaktor naczelny magazynu śląskich blogerów Maszkety.

MIEJSCE CZWARTE

Everyday Flavours

Ania z wykształcenia jest inżynierem, na co dzień zajmuje się projektowaniem konstrukcji budowlanych. W wolnych chwilach gotuje i fotografuje swoje dania. Na blogu znajdziemy dania nie tylko pochodzenia polskiego ale także  inspirowane innymi krajami.

MIEJSCE TRZECIE

Wegan Nerd 

Wegan Nerd to blog wegański, na którym znajdziemy mnóstwo inspiracji na pyszne roślinne dania. Kuchnia Alicji to chwasty, polskie bulwy, owoce i kwiaty. Zdjęcia dań na blogu to istne dzieła sztuki! Nic w tym dziwnego jak dowiemy się, że Alicja jest absolwentką Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie!

MIEJSCE DRUGIE

Trawka Cytrynowa

Trawka Cytrynowa to blog autorstwa Gosi i Adama. Na blogu znajdziemy przepisy inspirowane kuchnią tradycyjną oraz tajską. Proste, efektowne dania składają się z sezonowych składników i ze świeżych ziół. Na blogu znajdziemy zakładkę „Męskie gotowanie” autorstwa Adama, zaś zdjęcia na blogu są autorstwa Gosi.

MIEJSCE PIERWSZE

Food Porn Vegan Style

Blog Food Porn Vegan Style zdecydowanie zasługuje na miejsce pierwsze! Kuchnia Agaty wypełniona jest sezonowymi warzywami i owocami, bogactwem kolorów i pięknymi zdjęciami! Blog Agaty to miejsce, w którym autorka łączy dwie swoje największe pasje: fotografie i kuchnie roślinną.