Skip to main content

* * * Jak co roku czekam na ten moment z ogromnym wytęsknieniem – wiosenne przebudzenie! Pąki kwiatów potrzebują dosłownie chwili żeby rozkitnąć. Szparagi, rabarbar, czosnek niedźwiedzi nie smakują już nigdy lepiej niż właśnie o tej porze roku. Dla mnie to najpiękniejszy czas – gdziekolwiek się wybieram zawsze zabieram aparat. 

* * * Uwielbiam pasty! Najczęściej miksuję to co mam pod ręką i w efekcie końcowym mam wspaniały dodatek do chleba, ziemniaków, naleśników lub makaronu. Po poworcie z podróży marzyłam o prostym daniu, a pasta z ugotowanych na twardo jajek, pietruszki, czosnku i odrobiny anchois doskonale pasuje do młodych ziemniaków. Jeżeli końcowy smak może wydawać […]

* * * Do tego przepisu powracam bardzo często – szczególnie w ciągu tygodnia, kiedy natłok obowiązków nie pozwala mi na dłuższe spędzenie czasu w kuchni. Przepis ten pochodzi jeszcze z moich czasów studenckich. Mieszkając przez osiem miesięcy w akademiku w Regensburgu napatrzyłam się na różne studenckie eksperymenty kulinarne. Podstawowa zasada – ma być nie drogo, szybko i […]

* * * Kilka tygodni temu zostałam poproszona o zrealizowanie przepisu do majowego magazynu ELLE. To zawsze ogromna radość i jednocześnie zaszczyt. Do dzisiaj mam w swojej biblioteczce teczkę z powycinanymi kartkami z kolorowymi zdjęciami potraw z zagranicznych edycji. Czasu na zrealizowanie zdjęć miałam dość mało. Jak to bywa w tak dużych redakcjach – wszystko na wczoraj :-) Efekt końcowy […]

Są takie smaki, które ciężko odtworzyć. Mają w sobie ukrytą recepturę – pilnie strzeżoną przez gospodynię. Wykonanie ich jest często pracochłonne i wymaga serca. W ofercie sklepu Pole na Stole znajdziemy właśnie  takie produkty – lokalne i od małych producentów, osobiście wybrane, sprawdzone i jedzone na co dzień. W swoim asortymencie dysponują imponującą liczbą ponad dwustu produktów, dlatego bez wątpienia każdy […]