Oto i ona. Wiosna. W tym roku zdecydowanie szybciej nas odwiedziła. Poznaje ją po pąkach mojej magnolii, po intensywnym zapachu hiacyntów, ciepłych promieniach słońca i częstszych uśmiechach ludzi na ulicach. Do mojej kuchni również zawitała i zostanie do lata :)
Indyk w sosie teriyaki to alternatywa dla osób, które nie przepadają za świeżą rybą w sushi. Kombinacja ta powstała jeszcze w okresie, kiedy byłam w ciąży. Jak powszechnie wiadomo, lepiej w tym czasie unikać surowych ryb. Futomaki, to grubsza wersja „zwykłych maków”. Technika wykonania jest podobna, jedynie dodajemy trochę więcej ryżu i pozostałych składników. Mango wspaniale komponuje […]
Wtorkowe cykle ze zdrowymi przepisami należą do serii moich ulubionych. Przyznam Wam, że sama się na nie cieszę, bo mogę podzielić się z Wami swoimi odkryciami. W dzisiejszym przepisie wykluczyłam mąkę i cukier, zastępując wiórkami kokosowymi i miąższem z bananów. Placuszki możemy śmiało przygotować na śniadanie jak i na deser. Smażymy je zaledwie pare minut na oleju […]