Gotować uwielbiam a odkąd założyłam bloga stale tę przyjemność rozwijam. Jedne przepisy wychodzą mi lepiej, inne trochę gorzej (stali Czytelnicy coś o tym wiedzą :))  Jednak od urodzenia prawdziwą pasją był rysunek. Jako kilkuletnia dziewczynka siadałam przy Mamie z notesem i świecową kredką i podpatrywałam powstające realizacje architektoniczne. To był dla mnie cudowny okres. Panowało skupienie, szelest rozłożonych kalek […]

  Jagody Goji. Uznane za jedne z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Z kilku różnych źródeł dochodziły do mnie informacje o cennych wartościach tych małych koralików i z ciekawości postanowiłam je wypróbować. Są niewielkie, o podłużnej strukturze i słodkim smaku. W trakcie przygotowywania przepisu, wyczytałam, że dzięki bardzo dużej zawartości przeciwutleniaczy owoce Goji wpływają głównie na mechanizmy obronne komórek. A zatem pomagają […]

Indyk w sosie teriyaki to alternatywa dla osób, które nie przepadają za świeżą rybą w sushi. Kombinacja ta powstała jeszcze w okresie, kiedy byłam w ciąży. Jak powszechnie wiadomo, lepiej w tym czasie unikać surowych ryb. Futomaki, to grubsza wersja „zwykłych maków”.  Technika wykonania jest podobna, jedynie dodajemy trochę więcej ryżu i pozostałych składników. Mango wspaniale komponuje […]