WeSoŁyCh ŚwIąT!
Skład: 250 g serka mascarpone 2 żółtka (jajka wcześniej sparzmy) 100 g cukru pudru garść pierników toruńskich 1 łyżka startek skórki z pomarańczy 1-2 łyżki likieru Amaretto szczypta mielonego cynamonu A oto jak to zrobić: 1. Ucieramy żółtka z cukrem na jednolitą masę. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy tak długo, aż konsystencja będzie przypominała puszysty krem. […]
http://makecookingeasier.shop.pl/pl/c/akcesoria-kuchenne/60/2 http://makecookingeasier.shop.pl/pl/c/akcesoria-kuchenne/60 http://makecookingeasier.shop.pl/pl/p/Stojak-na-ksiazke-kucharska/138
Są pewne smaki z dzieciństwa, do których powracamy na nowo dopiero po wielu latach. Wystarczy tylko chwila, niezapowiedziana okazja by choć na chwilę przenieść się do czasów beztroskich lat. Do świąt w których z wyprzedzeniem organizowało się ,,wielkie choroby" , nie jakieś tam zwykłe grypy, by jak najdłużej nacieszyć się wolnym czasem w domu. […]
Skład: 500 g mąki 2 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 szklanki maślanki 1/2 kostki masła 1 płaska łyżka sody garść skórki pomarańczowej garść migdałów garść rodzynek garść orzechów laskowych 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis 1,5 łyżeczki cynamonu Kamis 1/2 łyżeczki mielonych goździków Dekoracja: polewa czekoladowa szablon z kartony w kształcie gwiazdki wiórki kokosowe + […]
Skład: 2 gruszki 4 łyżki konfitury z żurawin 2 łyżki cukru ok. 1.5 litra wody ser pleśniowy typu Roquefort A oto jak to zrobić: 1. Gruszki obieramy ze skórki i kroimy na połówki. Za pomocą łyżki usuwamy gniazdka. Tak przygotowane owoce umieszczamy w garnku, zalewamy wrzątkiem, dodajemy cukier i gotujemy ok. 7-10 minut. 2. Ugotowane połówki […]
decorpad.com