Dziś nie sposób nie wspomnieć o tradycyjnych przepisach. Jednym z nich chciałabym się z Wami podzielić. Receptura jest zapożyczona od bliskich Przyjaciół domu, tym bardziej jest on dla mnie cenny. Aby tradycji stało się za dość, w dzień Śledzika przedstawiam Wam na niego przepis. Skłąd: 4 płaty śledzi korzennych 2 czerwone cebule 3 łyżki kaparów… Czytaj dalej

   Witajcie! Dzisiejszy przepis jest dedykowany Panom! Bynajmniej nie w celu konsumpcji ale produkcji! Z powodu jutrzejszego święta, postanowiłam zaprezentować przepis, któremu z pewnością podołają przedstawiciele płci męskiej. Zachęcam Panów,aby uczcili nasze święto własnoręcznie przygotowaną potrawą. Zapewniam, że dobry kawałek steku, to coś co smakuje wszystkim! Skład: 400 g polędwicy wołowej- czyli 2 kawałki mięsa… Czytaj dalej

5 lutego 2011

Witajcie!

    Na co nam kolejny blog kulinarny? Jest już tyle, dawno odkrytych wspaniałości zilustrowanych przez wielkich mistrzów, profesjonalnych kucharzy, skrzętnych gospodyń domowych, zwariowanych podróżników, czy też miłośników wykwintnych potraw. Chylimy im wszystkim czoła, ale w szczególności tym najmniej doświadczonym, którzy szkół kulinarnych nie ukończyli i ukończyć nie zamierzają, ale swoją ciekawość świata i chęć odkrywania… Czytaj dalej