Puszysty sernik wielkanocny

//Marzec 25, 2013

Skład:

800g pótłustego sera twarogowego

1 kostka masła

6 żółtek

6 białek

1 szklanka cukru (ok. 240 g)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 budyń waniliowy (proszek)

60 g kaszy manny

1 łyżka startej skórki z limonki

cukier puder do posypania

forma do pieczenia ok. 26 cm

A to jak to zrobić:

1. Twaróg ucieramy z masłem, dodajemy budyń (proszek), kaszkę manną, startą skórkę z limonki oraz proszek do pieczenia. Żółtka miksuejmy z cukrem, a następnie łączymy z masą twarogową. Z białek ubijamy sztywną pianę (w trakcie ubijania możemy dodać szczyptę soli). Gotową pianę dodajemy do ciasta i otrożnie mieszamy całość.

2. Gotowe ciasto przekładamy do wysmarowenj i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni C przez ok. 1 godzinę. Po godzinie, wyłączamy piekarnik i uchylamy lekko drzwiczki. Następnie wstawiamy do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc. Zdecydowanie lepiej będzie kroił.

Follow my blog with bloglovin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

117 comments

oh Zosia, obłędny !! oszalałam i w dodatku nos mi się przykleił do monitora, ale bym teraz zjadła taki kawałek… mmm :)

dodany przez Paula @ 25 marca 2013 o 17:38. Odpowiedz #

:-))) ale uśmiałam z komentarza!

Dzięki za odwiedziny!

Gorąco pozdrawiam,
Zosia

dodany przez Zosia @ 25 marca 2013 o 17:42. Odpowiedz #

Ja nadgryzłem ekran :)

dodany przez Blog_o_tanich_zakupach @ 25 marca 2013 o 21:15. Odpowiedz #

:DDD

dodany przez Riri @ 26 marca 2013 o 08:34. Odpowiedz #

heheheh :))

dodany przez MAXI spódnica, kolor NUDE, rozm. uniwersalny, MUST HAVE @ 26 marca 2013 o 09:01. Odpowiedz #

Te bazie to w sumie ciekawy element dekoracyjny, ale dla mnie i tak najważniejszy jest smak!

dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 25 marca 2013 o 17:45. Odpowiedz #

Zosiu, kiedy będzie można zakupić Twoją ksiązke z przepisami ?

dodany przez martyna @ 25 marca 2013 o 17:59. Odpowiedz #

Wygląda bardzo apetycznie i chyba nie jest trudny do zrobienia. Podoba mi się pomysł użycia czekoladowych jajek do dekoracji zamiast bakalii:)

dodany przez Stylisey @ 25 marca 2013 o 18:04. Odpowiedz #

ostatnio zakochałam się w sernikach i sama piekę co chwilę z coraz to nowymi dodatkami :)
zapraszam do mnie, żeby zobaczyć pyszny sernik z musem malinowym, sernik z kajmakiem i sernika kawowy :)
http://kuchniapysznosciowa.blogspot.com//search?q=sernik

dodany przez Kasia @ 25 marca 2013 o 18:05. Odpowiedz #

mmm brzmi ciekawie :-)

dodany przez MAXI spódnica, kolor NUDE, rozm. uniwersalny, MUST HAVE @ 25 marca 2013 o 23:28. Odpowiedz #

! kaszy manny

A sernik prezentuje się wyśmienicie :)

dodany przez m @ 25 marca 2013 o 18:10. Odpowiedz #

obłęd!
dziękuję za kolejny przepis do zanotowania:)

dodany przez Kasia @ 25 marca 2013 o 18:19. Odpowiedz #

piękny serniczek, aż chce się piec :))) tylko musze z tym poczekać do wyzdrowienia :)
Pozdrawiam,
Olinka – Smakowy Raj

dodany przez Olinka @ 25 marca 2013 o 18:36. Odpowiedz #

fajnie przedstawione na zdjęciu. Na pewno pyszne. Czekam na książkę. Świetne macie pomysły na te zdjęcia. Te czekoladowe jajka super.

dodany przez Martyna @ 25 marca 2013 o 18:36. Odpowiedz #

Zosiu !!! jak Ty to robisz że Twoje przepisy są takie pyszne???
Zanim stworzysz przepis który pojawia się na blogu testujesz swoje przepisy metodą prób i błędów???
Tak jak Ty kocham gotować, z takim wyjątkiem że ja nie wymyślam swoich własnych przepisów tylko modyfikuje trochę te które już znam :)
Pozdrawiam :)
B.

dodany przez B. @ 25 marca 2013 o 18:38. Odpowiedz #

wygląda totalnie smakowicie, jednak wierzę, że nic nie przebije sernika mojej mamy :)

dodany przez Weronika @ 25 marca 2013 o 18:52. Odpowiedz #

Oj Zosiu, na to czekałam:) z pewnością ten sernik zagości na moim stole wielkanocnym:) Pozdrawiam!

dodany przez Karolina @ 25 marca 2013 o 20:56. Odpowiedz #

ach, uwielbiam serniki. :)

co to za śmieszna krzywa łyżka? jakaś specjalna czy tylko do dekoracji?

dodany przez matylda @ 25 marca 2013 o 21:15. Odpowiedz #

Ahaha! Co to za krzywa łyżka!!!? :D
Zosiu, ależ Ty jesteś!!! Miałam nic nie piec w te święta i co??? :D Oj Zosiuuu… :]
Mniaaam <3

dodany przez Gragcia @ 25 marca 2013 o 21:30. Odpowiedz #

Szaleństwo! Wizualne i kulinarne.! Piękne, piękne, piękne. Toż to sama wiosna:-))

dodany przez Marta @ 25 marca 2013 o 21:43. Odpowiedz #

Zosiu!! wspaniały przepis :))) na pewno pojawi się u mnie na Wielkanoc. Wygląda nieziemsko!!!! Pozdrawiam :)

dodany przez Monia @ 25 marca 2013 o 22:06. Odpowiedz #

To są najpiękniejsze zdjęcia z tego bloga… Gratuluję!!! A wygięta łyżka jest fenomenalna! Naprawdę przepięknie!
Pozdrowienia od Sałatki po Grecku;*

dodany przez DOROTA @ 25 marca 2013 o 22:26. Odpowiedz #

o co chodzi z ta lyzka?? no wlasnie patrze i patrze, co ona taka wygieta :) ?

dodany przez MAXI spódnica, kolor NUDE, rozm. uniwersalny, MUST HAVE @ 26 marca 2013 o 09:02. Odpowiedz #

To tylko matrix :-D

dodany przez Edka @ 26 marca 2013 o 20:57. Odpowiedz #

Zosiu, czym ten serniczek tak pięknie przyozdobiłaś? Czekolada biala +mleczna?..wyglada niesamowicie zachęcająco…interesujący dodatek kaszy manny ;-) Dziękuję bardzo…dużo słońca w ten wiosenny czas życzę..Pozdrawiam z zielonej wyspy…

dodany przez anna @ 25 marca 2013 o 22:37. Odpowiedz #

Nie wierzę, że zrobienie tego sernika ujęłaś w dwóch punktach! Jeśli ten sernik jest tak prosty do zrobienia jak się wydaje, to ja – antykucharz ;) – chętnie skorzystam z Twojego przepisu Zosiu! :) Pozdrawiam!

dodany przez Kasia @ 25 marca 2013 o 22:51. Odpowiedz #

Oo i jest, przepis świąteczny na który czekałam! W pt zabieram się do pieczenia! A mam pytanie, czy gotowy ser typowy na sernik , taki już utarty też się nadaje?
Ps. A probówalaś Zosiu blachę wysypywać zamiast bułką to kaszką manną? Polecam, w każdym razie:)

dodany przez Natalia @ 25 marca 2013 o 23:04. Odpowiedz #

Ale ten sernik musi byc dobry! :))

dodany przez MAXI spódnica, kolor NUDE, rozm. uniwersalny, MUST HAVE @ 25 marca 2013 o 23:28. Odpowiedz #

ps. co z ta lyzeczka?? :)

dodany przez MAXI spódnica, kolor NUDE, rozm. uniwersalny, MUST HAVE @ 25 marca 2013 o 23:28. Odpowiedz #

sernik znakomity ! wprost idealny na Wielkanocny stół ;)

dodany przez teenager ;) @ 26 marca 2013 o 05:53. Odpowiedz #

Robię bardzo podobny. Tradycyjny, domowy, przepis jeszcze prababci. Pyszny ;)

dodany przez Lena @ 26 marca 2013 o 05:59. Odpowiedz #

Haha a mnie zaintrygowała ta wygięta łyżeczka:) To wygięcie wynika ze zbyt mocnego ściskania łyżeczki, czy też może ona taka była już od kupienia?;)

dodany przez Aga @ 26 marca 2013 o 08:39. Odpowiedz #

Ser+masło ucieramy mikserem czy za pomocą teg mieszadła przedstawionego na zdjęciach? To samo pytanie tyczy masła+jajka. Bo nic nie piszesz jakim sposobem to ucierać a wiem, że to ma znaczenie przy sernikach. Dla osób, które całkowicie nie gotują takie uwagi powinny być ujęte w przepisie, albo precyzyjnie wyjaśnione.

dodany przez Stenia @ 26 marca 2013 o 09:38. Odpowiedz #

ja ucieram zawsze mikserem, wychodzi puszysty:)

dodany przez Falbanka @ 26 marca 2013 o 11:52. Odpowiedz #

Też mi brakuje tego typu uwag… np. tego, że przy sernikach bardzo ważne jest, żeby wszystkie produkty były w temp. pokojowej i że sernika nie można długo ucierać, tylko do momentu połączenia składników, że w zbyt wysokiej temp. sernik popęka i jeżeli za szybko go wyciągniemy z piekarnika to opadnie. Sama tego kiedyś nie wiedziałam, a dowiedziałam się na pewnym b. fajnym blogu. Co nie zmienia faktu, że sernik Zosi wygląda bardzo apetycznie :)

dodany przez Aga @ 26 marca 2013 o 11:56. Odpowiedz #

Serniki uwielbiam. Nie zawsze podchodzą mi Twoje przepisy, ale ten przetestuję. Na święta będzie oczywiście tradycyjnie z przepisu mojej mamy, a Twój poleci przy najbliższej okazji po świętach.

Tymczasem zapraszam na domowy chleb
http://www.hemmahosjohanssons.blogspot.se

dodany przez Karolina @ 26 marca 2013 o 09:40. Odpowiedz #

ja, tak jak poprzedniczki mam pytanie odnośnie sera – czy może być taki gotowy do sernika (najczęściej sprzedają w wiaderkach)?

i jeszcze Zosiu jakbyś mogła powiedzieć: piec z termoobiegiem? góra-dół?

z góry dziękuję za odpowiedź!!

dodany przez Rabarbar @ 26 marca 2013 o 10:48. Odpowiedz #

no nie wierzę! właśnie wpisałam w google przepis na sernik i w między czasie postanowiłam przypomnieć sobie czy u ciebie Zosiu nie było sernika i co?!?! Wchodzę i widzę przepiękne zdjęcia. Normalnie jakbyś czytała mi w myślach!!! :) Dziękuję :)

dodany przez Beata @ 26 marca 2013 o 10:52. Odpowiedz #

robię praktycznie taki sam, od lat, z tym, że nie dodaję kaszy manny (co daje nam jej dodatek do masy serowej?) dorzucam rodzynki i całość dekoruję polewą z gorzkiej czekolady – murowany HIT na każdym rodzinnym przyjęciu:)))

dodany przez Falbanka @ 26 marca 2013 o 10:53. Odpowiedz #

Moje menu wielkanocne będzie w tym roku opierało się głównie na Twoich przepisach – sprawdzona już pascha, faszerowane jajka i teraz sernik :)
Dzięki Tobie Zosiu to moja mama do mnie dzwoni, a nie ja do niej, z pytaniem co planuję przyrządzić na święta :)

dodany przez Karolina @ 26 marca 2013 o 12:40. Odpowiedz #

wyglada oblednie, gdyby nie fakt, ze w tym roku swieta spedzamy samotnie to juz bym go piekla…
zapraszam do mnie…juz jutro Tiramisu Cupcakes

dodany przez Daga @ 26 marca 2013 o 12:40. Odpowiedz #

Mam jedna sugestie: czy moglabys Zosiu zalaczyc link na swojej stronie, w ktorym przepis pojawialby sie gotowy do druku? Zawsze drukuje Twoje przepisy i kolekcjonuje w notesie, wiec takie rozwiazanie byloby ogromnym ulatwieniem! Pozdrawiam!

dodany przez Magda @ 26 marca 2013 o 13:04. Odpowiedz #

Aleś smaka narobiła! Jak nic muszę w końcu zakupić tortownicę ale takiej fajnej łyżeczki raczej mieć nie będę :)

dodany przez Dominika @ 26 marca 2013 o 14:44. Odpowiedz #

O i właśnie tak wygląda kuchnia podczas gotowania :D wcale nie jest czysto i przyjemnie:D Super że pokazałaś ten bałagan towarzyszący gotowaniu!:)
Przepis chętnie wypróbuje!:)

Pozdrawiam i zapraszam do siebie:)
http://negativepositives.blogspot.com

dodany przez K. @ 26 marca 2013 o 15:21. Odpowiedz #

Wygląda apetycznie:)
http://bobowewariacje.blogspot.com/

dodany przez http://bobowewariacje.blogspot.com/ @ 26 marca 2013 o 15:53. Odpowiedz #

Mam pytanko! Czy takie proporcje nadają się na normalną dużą blachę?:)

dodany przez Pola @ 26 marca 2013 o 17:12. Odpowiedz #

Zosiu sernik wygląda przepysznie. Skąd Ty bazie wzięłaś ;) ???

U mnie też Wielkanocnie. Aktualnie jest żur na wędzonce z jajem a jutro jajka z kremem łososiowym.
Zapraszam jak będziesz miała chwilę,

dodany przez www.qchenne-inspiracje.blogspot.com @ 26 marca 2013 o 17:55. Odpowiedz #

Zosiu a jaka duża foremka ? :-) Pozdrawiam serdecznie x

dodany przez basia z. @ 26 marca 2013 o 18:35. Odpowiedz #

ohohooho ale slinka poleciała! wlasnie teraz piekny czas, wspanialy na takie wypieki!

dodany przez zosiufka @ 26 marca 2013 o 18:46. Odpowiedz #

Tortownica o jakich wymiarach? Tradycyjna?

dodany przez agata @ 26 marca 2013 o 18:47. Odpowiedz #

tak jest!

Z pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 27 marca 2013 o 08:55. Odpowiedz #

A tradycyjna to znaczy jaka? Średnica 22cm (ewentualnie 23cm)? Bo taką posiadam, ale wydaje mi się za niska do tego sernika. Mogę prosić o podanie wymiarów?

dodany przez Lola88 @ 4 kwietnia 2013 o 19:28. Odpowiedz #

To już mam pomysł na pierwsze świąteczne ciasto :) Wygląda tak pysznie, że aż ciężko oderwać wzrok od zdjęć :D
Pozdrawiam

dodany przez nominka @ 26 marca 2013 o 19:29. Odpowiedz #

mniam! bazie z cukrem pudrem ;)

dodany przez szybkozjesc @ 26 marca 2013 o 21:13. Odpowiedz #

Cudo! Wygląda pięknie, nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia :)

dodany przez naleśniki @ 26 marca 2013 o 22:55. Odpowiedz #

Zosiu właśnie na taki przepis czekałam!

Tylko mała prośba: jaki ser polecasz, jeśli miałabym wybrać ten wiaderkowy z półek sklepowych?
Dziś wybieram się na zakupy, chcę kupić wszystko co potrzebne ;)

Bardzo proszę o odpowiedź ;)

dodany przez Justyna @ 27 marca 2013 o 06:03. Odpowiedz #

Jaki wymiar tortownicy?
Wygląda pysznie!! Obowiązkowo na moim stole na wielkanoc! :) Pozdrawiam! :)

dodany przez Karolina @ 27 marca 2013 o 09:00. Odpowiedz #

Witam
Zosiu napisałaś, że wystarczy standardowy wymiar tortownicy. Ja ma 24 cm czy to wystarczy czy musi być większa?
Pozdrawiam
Ps. Czekoladowe ciasto bez mąki było wyśmienite:)

dodany przez Justyna @ 27 marca 2013 o 09:26. Odpowiedz #

Zosiu proszę o odpowiedź pilnie :))

Jaki ser w wiaderku najlepiej kupić ?
Jaki polecasz ???

dodany przez Justyna @ 27 marca 2013 o 16:38. Odpowiedz #

Wygląda pięknie i przepysznie! Gratuluję talentu do wypieków :). Wesołych Świąt!

dodany przez Joanna @ 27 marca 2013 o 23:04. Odpowiedz #

Tak mi się chce jeśc..

http://cookplease.blogspot.com/ ekspresowa pizza!

dodany przez FAKS @ 27 marca 2013 o 23:30. Odpowiedz #

Jak zwykle wygląda przepysznie :)))) zabieram się do roboty :DD

dodany przez Mat, Blog o odchudzaniu @ 28 marca 2013 o 02:10. Odpowiedz #

Napisałam już na makelifeeasier, ale nie mogę się powstrzymać: wprost uwielbiam takie przepisy, które są proste i tradycyjne. U mnie w domu zawsze robiony był tradycyjny sernik, a wielkanoc bez niego to święto stracone :) Zapraszam na recenzję kremu KOLASTYNA-> loovelyblog.blogspot.com

dodany przez Lexie @ 28 marca 2013 o 12:25. Odpowiedz #

Yum! Szkoda, że u mnie nie ma takiego twarogu :(

dodany przez A. @ 28 marca 2013 o 13:14. Odpowiedz #

Kup twaróg typu twaróg i zmiel w maszynce do mielenia mięsa. :)

dodany przez Sylwia @ 28 marca 2013 o 14:21. Odpowiedz #

Prawie jak mój rodzinny, od wieków robiony w domu mojej mamy. :)

Różnice:
- większa ilość sera (1,25kg) i to takiego prawdziwego, w kostce, który się mieli, nawet trzy razy, jak ktoś lubi gładko;
- na 8 jajkach;
- zamiast manny są trzy małe ziemniaczki (dla leniwych mąka ziemniaczana);
Poza tym to ten sam sernik. :)

Ja do niego dodaje aromat rumowy – boski!

Smakuje zapewne bardzo podobnie, może konsystencja nieco inna.

dodany przez Sylwia @ 28 marca 2013 o 14:19. Odpowiedz #

:-) dzięki za przepis!

Ściskam mocno wielkanocnie,
Zosia

dodany przez Zosia @ 28 marca 2013 o 14:46. Odpowiedz #

sernik wygląda świetnie :)
jak dla mnie to najlepsze ciasto pod słońcem :)))
Pozdrawiam
Inka

dodany przez Inka @ 28 marca 2013 o 15:01. Odpowiedz #

Jutro będę piec. Mam nadzieje, że wyjdzie. Pozdrawiam świątecznie ;D

dodany przez Ann @ 28 marca 2013 o 15:08. Odpowiedz #

Trzymam kciuki i również pozdrawiam świątecznie!
Zosia

dodany przez Zosia @ 28 marca 2013 o 15:23. Odpowiedz #

Zosiu! Mam pytanie – ser w kostce, czy we wiaderku? :)

dodany przez Kasia @ 28 marca 2013 o 21:57. Odpowiedz #

Wygląda przepysznie! Ślinka cieknie od samego oglądania zdjęć!

http://artrigger.pl/muffinki-z-jablkiem-i-bananem/

dodany przez www.artrigger.pl @ 29 marca 2013 o 10:28. Odpowiedz #

Upiekłam wczoraj, trafia do moich ulubionych przepisów. Dziękuję. Wesołych Świąt.

dodany przez ania kruszka @ 29 marca 2013 o 10:58. Odpowiedz #

Wygląda fantastycznie :)

A czemu ta łyżeczka taka wygięta ?:)


Pozdrawiam http://www.kulinarnyblog.pl

dodany przez Kulinarnyblog.pl @ 29 marca 2013 o 14:34. Odpowiedz #

Zosiu, wszystkiego najlepszego na Święta dla Ciebie, Hani i Kasi:-)
czekam na więcej przepisów!
Kasia

dodany przez Kasia @ 29 marca 2013 o 16:47. Odpowiedz #

Zosiu!!
robię wlasnie sernik i zglupialam;)
kasza manna ma być w proszku czy ugotowana?

mam nadzieję, że jesteś online i mi pomożesz;)

dodany przez agata @ 29 marca 2013 o 20:16. Odpowiedz #

Gdyby chodziło o ugotowana kaszkę, to w przepisie byłby użyty zwrot „60 g ugotowanej kaszy manny”; tak myślę;)

dodany przez karoka @ 30 marca 2013 o 09:53. Odpowiedz #

Jeśli kupujemy budyń to z cukrem czy bez?

dodany przez Kasia @ 29 marca 2013 o 21:24. Odpowiedz #

Upiekłam, nawet dwa. Właśnie studzę drugą sztukę. Trochę opadły i nie są takie efektowne jak twoje, ale mam nadzieję, że będą równie smaczne, pozdrawiam.

dodany przez Żółwinka @ 29 marca 2013 o 22:14. Odpowiedz #

Tez upeklam;) wyszedl super ale jeszcze nie wim jak smakuje:)

dodany przez Natalia @ 30 marca 2013 o 08:13. Odpowiedz #

Zrobilam, Zosiu! Mocniej spiekl sie z wierzchu, ale smak i zapach mmm…. :) dziekuje!

dodany przez Sandra @ 30 marca 2013 o 19:20. Odpowiedz #

Moja rodzina zachwycona, wszyscy mnie dzisiaj chwalili przy świątecznym stole za pyszny sernik. Dziękuję za ten świetny przepis!

dodany przez Oliwia @ 31 marca 2013 o 19:15. Odpowiedz #

extra! to ja dziękuję za zaufanie i wiadomość :-)

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 1 kwietnia 2013 o 10:19. Odpowiedz #

Sernik z tego przepisu zagościł na moim wielkanocnym stole jest pyszny :) od siebie zrobiłam na górę polewę z gorzkiej czekolady, mniam

dodany przez Iwona @ 1 kwietnia 2013 o 13:12. Odpowiedz #

Super! jest mi niezmiernie miło! właśnie się pochwaliłam moim domownikom :) Dziękuje serdecznie za odwiedziny i życzę radosnych Świąt!

Zosia

dodany przez Zosia @ 1 kwietnia 2013 o 13:22. Odpowiedz #

zrobiłam na święta i wyszedł najlepszy jaki kiedykolwiek robiłam!! wszyscy chwalili i zamówili już na następne „imprezy” rodzinne :)
dziękuję Zosiu :)

dodany przez Rabarbar @ 2 kwietnia 2013 o 08:02. Odpowiedz #

Bardzo mi miło!
Dziękuję za wiadomość i życze miłego dnia!
Zosia

dodany przez Zosia @ 2 kwietnia 2013 o 08:23. Odpowiedz #

A u nas na Święta Twój sernik zrobił mój mąż, a jest to w szczególności wyjątkowe, że on do kuchni nie wchodzi :))wyszedł i wysoki i pyszny, tylko ciągle zastanawiam się czy skórka limonki musiała tam być :))

dodany przez Karolina @ 2 kwietnia 2013 o 08:55. Odpowiedz #

Wow! Gratulację dla dzielnego Męża :)

.. skórkę z limonki oczywiście można pominąć, lub zamienić na cytrynę..

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 2 kwietnia 2013 o 08:58. Odpowiedz #

Zosiu, wyszedł! I najlepsze jest to, że zrobił go mój mąż nie w piekarniku, ale w opiekaczu halogenowym. I wyszedł!

Daliśmy ser półtłusty z kostki, niestety nie mieliśmy gdzie go zmielić, więc mieliliśmy blenderem i ugniataczem (czymkolwiek, co mieliśmy). Ale i tak wyszło! Mega pyszny serniczek. Następnym razem dodam rodzynki.

dodany przez Małgoo @ 3 kwietnia 2013 o 08:49. Odpowiedz #

ssuupperr!!!
Cieszę się niezmiernie bardzo mi miło, że napisaliście:)

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 3 kwietnia 2013 o 09:24. Odpowiedz #

Pychotka:):):)

dodany przez Justyna @ 8 kwietnia 2013 o 20:32. Odpowiedz #

Upiekłam, stygnie – zobaczymy. Uszczknęłam drobinę, chyba jest pyszny. :D To mój pierwszy przepis na ciasto z bloga.

dodany przez Ewelina @ 9 kwietnia 2013 o 20:41. Odpowiedz #

super! To trzymam kciuki! mam nadzieję, że spodobają Ci się pozostałe przepisy :)

Z pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 10 kwietnia 2013 o 06:36. Odpowiedz #

Wyszedł przepyszny! I ten maślany spód…
Tak, przepisy są wspaniałe. Robiłam już zapiekane brzoskwinie i inne drobiazgi, ale ciasto po raz pierwszy.
Pozdrawiam serdecznie,
stała czytelniczka.

dodany przez Ewelina @ 11 kwietnia 2013 o 10:01. Odpowiedz #

Zosiu, zrobiłam i jest przepyszny. Rozpływa się w ustach! :) Pozdrawiam!

dodany przez Lwica @ 11 kwietnia 2013 o 12:12. Odpowiedz #

Super! bardzo się cieszę!

Z pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 11 kwietnia 2013 o 12:17. Odpowiedz #

Zosiu sernik upoiekłam nie na wielkanoc lecz w ubiegły weekend i podbił serca wszystkich domowników i dowiedzających, a nawet Mamy która jest „sernikowo- wymagająca”:)

ściskam ciepło i udanego początku tygodnia dla wszystkich poszukiwaczy dobrego smaku!!! :)

dodany przez Magdalena @ 29 lipca 2013 o 08:19. Odpowiedz #

Zrobiłam. Wyszedł obłędnie przepyszny, bardzo puszysty. Coś przepysznego.
Świetny Przepis.

dodany przez Kasia @ 7 lutego 2014 o 08:40. Odpowiedz #

Ta posypka na serniku to biała czekolada ?

dodany przez Alicja @ 10 kwietnia 2014 o 06:59. Odpowiedz #

Już znalzłam odpowiedź na zdjęciu numer 1 ;)))

dodany przez Alicja @ 10 kwietnia 2014 o 07:04. Odpowiedz #

Tak jest!

Pozdrawiam ciepło,

Zosia

dodany przez Zosia @ 10 kwietnia 2014 o 09:03. Odpowiedz #

Zosiu ponieważ zaczyna się sezon pieczeniowy proszę o dopisanie podpowiedź na jakim programie należy piec serniczek? Ponieważ chciałabym spróbować powalczyć z tą pychotką :)

dodany przez Kaja @ 11 kwietnia 2014 o 11:51. Odpowiedz #

Czy można dodac brzoskwinie ?

dodany przez Anna @ 15 kwietnia 2014 o 08:05. Odpowiedz #

sernik jest bez spodu ?

dodany przez Anna @ 15 kwietnia 2014 o 08:07. Odpowiedz #

Zosiu, trafiłam na Twój przepis i mam wielką ochotę go wypróbować! wymarzyłam sobie na Wielkanoc pyszny sernik;) Ponawiam pytanie zadane już wcześniej, czy można tę pychotkę piec na termoobiegu? będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, Pozdrawiam!:)

dodany przez Paulina @ 15 kwietnia 2014 o 22:01. Odpowiedz #

Witaj :-) proponuję opcj gór-dół

Pozdrawiam ciepło,

Zosia

dodany przez Zosia @ 15 kwietnia 2014 o 22:58. Odpowiedz #

Dziękuję! :)

dodany przez Paulina @ 16 kwietnia 2014 o 12:56. Odpowiedz #

Zosiu, jakiego dokładnie sera użyłas?

dodany przez Marta @ 17 kwietnia 2014 o 08:10. Odpowiedz #

Ponawiam pytanie, jaki ser został użyty przez CIebie?
Pozdrawiam serdecznie,

dodany przez Sylwia @ 17 kwietnia 2014 o 21:32. Odpowiedz #

Zosiu i ja ponawiam pytanie dot. sera

dodany przez Marta @ 18 kwietnia 2014 o 10:31. Odpowiedz #

przepyszny ;) schowalam na balkon bo do jutra nie przetrwa przy moich 3 lasuchach ;)

dodany przez ania @ 19 kwietnia 2014 o 21:25. Odpowiedz #

jeśli szukacie popisowe ciacho na świętą polecam ;)

dodany przez ania @ 19 kwietnia 2014 o 21:27. Odpowiedz #

Zosiu, dziękuję Ci za puszystego sernika wielkanocnego

dodany przez Weronika @ 13 sierpnia 2014 o 20:42. Odpowiedz #

Sernik bardzo podobny do naszego babcinego :) wygląda cudnie i diabelsko proste w wykonaniu. Chciałabym tylko uzyskać odp. na pytanie, które padło tu w komentarzach najczęściej ale pozostało bez odpowiedzi: jakiego twarogu najlepiej użyć? Czy taki w wiaderku już zmielony się nada? Jeśli w kostce to nie trzeba mielic? Będziemy wszyscy wdzięczni za wskazówki :)
Pozdrawiam!

dodany przez jagód @ 10 grudnia 2014 o 22:03. Odpowiedz #

Witam i już odpowiadam: najlepiej ser z wiaderka, mielony 3 krotnie. Pozdrawiam ciepło, Zosia

dodany przez Zosia @ 10 grudnia 2014 o 22:08. Odpowiedz #

Bardzo dziękuję!!! :) Będzie zatem sernik na święta z Twojego przepisu. Wszystkiego dobrego w nadchodzące Święta Bożego Narodzenia – niech będą pyszne i radosne! :)

dodany przez Jagód @ 15 grudnia 2014 o 13:59. Odpowiedz #

Komentarze

Wymagane.

Wymagane. (nie będzie publikowany).

Jeżeli posiadasz.