Różowe jajka faszerowane

Skład:

4-5 ugotowanych jajek na twardo

4-5 rzodkiewek

1 łyżeczka musztardy Dijon

1 łyżka majonezu

1-2 łyżki sera feta

garść świeżej pietruszki

szczypta pieprzu

garść świeżych kiełków (rzodkiewki lub rzeżuchy)

1,5 szklanki wody

1/2 szklanki koncentratu z buraków

1 łyżka octu jabłkowego

A oto jak to zrobić:

1. Ugotowane i obrane jajka umieszczamy w garnku lub dużym słoiku. Zalewamy połączoną wodą z koncentratem buraczanym i łyżką octu. Odstawiamy w chłodne miejsce na 8-10 godzin. 

2. Jajka ostrożne wyjmujemy ze słoja, wycieramy papierem ręcznikowym i kroimy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtka, które łączymy z fetą, świeżo posiekaną pietruszką, kiełkami i startą rzodkiewką. Farsz doprawiamy majonezem, musztardą i pieprzem. Połówki jajek wypełniamy farszem i dekorujemy np. rzeżuchą.

Follow my blog with bloglovin!