Skip to main content
12 stycznia 2015

Daily food diary

Tradycyjnie zapraszam Was na kilka ujęć z ostatniego miesiąca. Koniec roku był dla mnie jednym z najbardziej emocjonujących okresów. Tyle wspaniałych chwil spędzonych z Czytelnikami i dedykacje wpisywane naprędce – nawet w dzień Wigilii, to spełnienie moich marzeń. Myśląc o tym wszystkim co mnie spotkało w minionym roku czuje się szczęśliwa i spełniona! Z ogromną przyjemnością chciałabym się Wam pochwalić nagrodą […]

6 grudnia w dzień Mikołajek miałam tę przyjemność poprowadzić swoje pierwsze warsztaty kulinarne. Tematem przewodnim były zimowe, leniwe śniadania z MakeCookingEasier. W świątecznie udekorowanym studiu CookUp w Warszawie na kilka dobrych godzin poświęciliśmy się wspólnemu gotowaniu. Zapach karmelizowanego cukru z tymiankiem i jabłkami, gruszkowego puddingu i czekoladowych gofrów, drożdżowych placuszków z musem jabłkowym myślę że wprawił wszystkich uczestników […]

14 grudnia 2014

Daily food diary

Z małym poślizgiem, ale jest! Krótka fotorelacja z premiery mojej książki, która odbyła się w sobotnie, bardzo mroźne przepołudnie w sopockiej restauracji Flaming & Co. W tym szczególnym dniu towarzyszyła mi rodzina, przyjaciele i znajomi. Dużo emocji, wruszeń i niezapomnianych chwil przy grzanym winie. * * *

Drodzy Czytelnicy! Chciałabym z całego serca podziękować tym wszystkim, którym udało się znaleźć chwilkę i potowarzyszyć mi w pierwszym autorskim spotkaniu, które odbyło się wczoraj w Warszawie. Dziękuję Wam za Wasze ciepłe słowa, wierne kibicowanie, liczne Wasze historie w których przewijały się moje przepisy. Dzięki Wam spełniło się moje marzenie :-) *** `Przede mną kolejne spotkanie z Czytelnikami […]

9 listopada 2014

Daily food diary

Ostatnie kilka tygodni upłynęły mi niepostrzeżenie szybko. Długie wieczory spędzone na wprowadzaniu poprawek do książki. Wydawałoby się, że pozostały już jedynie drobne szczegóły które można zredagować w oka mgnieniu, a zajmują jednak sporo uwagi. Kadrowanie zdjęć, poprawki tekstów i ponowne odtwarzanie przepisów, tak by zachować odpowiednie proporcje, a Czytelnicy nie mieli żadnych nieprzewidzianych kulinarnych niespodzianek :-) To ogromne wyzwanie i jednocześnie odpowiedzialność która na […]