Skip to main content

Skład (dla 2 osób): pęczek zieonych szparagów 2 małe bagietki 2 jajka sos: 2-3 łyżki oliwy z oliwek Monini GranFruttato  1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu szczyppta soli świeżo zmielony kolorowy pieprz kilka kropel soku z cytryny A oto jak to zrobić: 1. Szparagi należy dokładnie opłukać i odłamać zdrewniałe końce – powinny się same ułamać […]

Na dzisiejszy obiad zapraszam prosto z mojego ogrodu. Świeże rzodkiewki, chrupiąca zielona fasolka szparagowa i pieczone mięso w całkiem dobrym sosie. Ktoś chętny? Skład: 1 polędwiczka wieprzowa ok. 2 łyżki suszonego majeranku garść swieżego majeranku ser kozi do smarowania Merci Chef młode ziamniaki / zielona fasolka szparagowa / rzodkiewki / pomidory (opcjonalnie) 2 łyżki masła […]

Follow my blog with bloglovin! Skład: ok. 1kg małży  1 opakowanie mieszanki owoców morza (mrożone, ok. 250g) ok. 400 g makaronu spaghetti 4-5 ząbków czosnku pęczek pietruszki kilka kawałków pokrojonego chili 1 kieliszek białego wytrawnego wina oliwa z oliwek kilka ziarenek kolorowego pieprzu Kotanyi sól morska A oto jak to zrobić: 1.       Małże oczyszczamy z […]

Mój nowy eksperyment. To jest jedna z tych potraw, którą zdecydowanie łatwiej się fotografuje w efekcie końcowym, a sam proces mieszania zmiksowanej fasoli i startej cukinii nie należy do najpiękniejszych. Przyznam się Wam szczerze, że miałam trochę obaw, czy aby to połączenie składników było dobre. Teraz już wiem, że warto spróbować i z pewnością zrobię […]