Skip to main content

  Ku memu zaskoczeniu, cykl przepisów zadedykowany studentom spotkał się z całkiem dużym zainteresowaniem. A zatem wszystkim tym co studiują, nie studiują albo dopiero zaczną studiować duże podziękowania. Do niedawna nawet przez myśl mi nie przeszło, że takie proste i szybkie dania mogą kogoś zainteresować, ale chyba w przepisach o to chodzi, aby zachować prostotę wykonania […]

A oto i on! Najlepszy gdy jest domowej roboty. Powinien być obdarzony niezwykłą troską i uwagą. Bez niego nie wyobraża sobie życia żaden Włoch, a z pewnością Europejczyk. Potrafi przybierać wiele odsłon, a jego rodzaje stają się coraz bardziej popularne w naszym kraju – spaghetti, vermicelli, bucatini, tortellini, ravioli, cannelloni, linguine, pappardelle, tagliolini, fettuccini, rigatoni, fusilli, penne, conchiglie, orecchiette to […]