Skip to main content

Skład: 3-4 obrane jabłka 200g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 jajko 4 łyżki stopionego masła 300 ml mleka A oto jak to zrobić: 1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Za pomocą okrągłej nakrętki usuwamy środek.  2. Mąkę przesiewamy do […]

   W tym przepisie tak naprawdę nie ma jakieś większej i ukrytej filozofii. Kupuję gotowe ciasto francuskie, dostępne prawie w każdym większym sklepie spożywczym, cebulę i pietruszkę zazwyczaj mam głęboko schowaną na dnie lodówki. A kurki to pozostałości z jesiennych spacerów.

Skład: kilka listków sałaty lodowej 1 czerwona cebula czerwona fasola z puszki kilka pomidorków świeży ogórek sos: 1 mały jogurt grecki 2-3 łyżki oliwy z oliwek garść świeżego estragonu 2 ząbki czosnku kilka kropel cytryny  1/2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie) sól i pieprz A oto jak to zrobić: 1. Wszystkie składniki sałaty kroimy według własnego upodobania.  […]