Mój nowy eksperyment. To jest jedna z tych potraw, którą zdecydowanie łatwiej się fotografuje w efekcie końcowym, a sam proces mieszania zmiksowanej fasoli i startej cukinii nie należy do najpiękniejszych. Przyznam się Wam szczerze, że miałam trochę obaw, czy aby to połączenie składników było dobre. Teraz już wiem, że warto spróbować i z pewnością zrobię […]

Osiemnastego maja odbyła się kolejna edycja światowego wydarzenia Restaurant Day. Dwie urocze pomysłodawczynie- Zuzia i Zosia- w pięknej scenerii i przy doskonałej pogodzie serwowały bezowe torty przysypane majowymi kwiatami, kruche tarty z sezonowymi owocami oraz wymyślne kokosowe serniki na migdałowym spodzie.  Nie zabrakło również owocowej granoli starannie przewiązanej wstążką, zmrożonej limonkowej lemoniady jak i  czekoladowego […]

27 maja 2013

Daily food diary

Kto by się spodziewał, że tyle emocji wywoła mój wczorajszy post! A zatem już dłużej w tajemnicy nie będę Was trzymać drodzy Czytelnicy … a wszystkich zniecierpliwionych bardzo przepraszam :-) Ten tajemniczy język, to retoromański inaczej romansz używany w szwajcarskim kantonie Gryzonia (tym razem to nie żart). Skąd pomysł, żeby męczyć tak Czytelnika? Otóż dla wszystkich […]

Co prawda to jeszcze nie ,,nasze" truskawki, ale ich widok i zapach sprawił, że nie mogłam przejść obojętnie. Od paru dni, krążyła za mną ochota na owocowe ciasto z kruszonką. Może to majówka spędzona na wsi, sprawiła, że zatęskniłam za domowym wypiekiem? Albo po prostu zwykła tęsknota za letnimi smakami! No więc pierwszą garść truskawek […]