A gdyby tak jednego dnia usiąść do śniadania w zupełnie innym miejscu? Z daleka od naszych czterech kątów, czekających domowych obowiązków i miejskiego zgiełku? Na co wówczas mielibyście ochotę, i jak wyglądałoby Wasze wymarzone śniadanie? Moje już znacie. W szczerym polu. Z ulubionym omletem, który jadłam w dzieciństwie w trakcie niezapomnianych wakacji u wujostwa w Wiedniu… Skład: […]
Nie ma lata bez jagodzianek! Takie komentarze padały pod moim piątkowym zdjęciem zamieszczonym na Instagramie. Eksperymentowałam wówczas z ciastem i już dzisiaj mogę się z Wami podzielić nowym przepisem. Chciałam, żeby ciasto było miękkie, delikatne i mocno maślane. I takie wyszło! Jagodzianki już są, to co z tym latem? U mnie dziś pochmurnie… Skład: Przepis […]
Jak co miesiąc z dużą przyjemnością przedstawiam Wam kolejne zdjęcia Waszych pysznych potraw, które otrzymałam od Was w ostatnich tygodniach. Dziękuję Wam z całego serca! W międzyczasie zapraszam na mój profil i zachęcam do oznaczania swoich zdjęć z potrawami #makecookingeasier 1.calkiem_zdrowo // 2.izuu__ //3.emilka.ernst // 4.anilas2 // 5.time_for_coffee // 6.aluucha // 7.natalia.chmiel // 8.iwoneczka.w // 9.jenny060883 1.ginger_jay88 // 2.me_natalie.l // 3.saladbook.com.pl // 4.vitadiveronique // 5.monikaslezak // 6.paulinka.ka // 7.monika_610 // 8.aniaharasimczuk // 9. kama_101 1.marta_und_mops // 2.blondiecooking // […]
Lody to zdecydowanie nasz ulubiony deser – przyjemnie się je przygotowuje a jeszcze przyjemniej zjada! W okresie letnim jemy dużo sorbetów z owoców, które mamy w ogrodzie – czasem dodaję odrobinę jogurtu naturalnego, miodu akacjowego i powstają pyszne lody na patyku. Dzisiejszy przepis jest tak prosty, że każdy może się cieszyć smakiem. Skład: (porcje na […]
Paella świetnie się sprawdza gdy zapraszamy najbliższych do siebie i jednocześnie nie chcemy zbyt wiele czasu spędzić w kuchni – łatwo się ją przygotowuje, sposób podania nie jest skomplikowany, a wygląda – i smakuje – wspaniale! Tradycyjną paellę przyrządza się z dodatkiem szafranu, natomiast nic nie stoi na przeszkodzie, żebyśmy poeksperymentowali ze swoimi ulubionymi przyprawami. […]
Skład: (forma o średnicy 28 cm) 300 g mąki 50 g cukru pudru 200 g masła farsz: 350 g twarogu 1 jajko kobiałka świeżych malin do posypania: garść wiórków kokosowych lub bułka tarta A oto jak to zrobić: 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i formujemy z nich kulę. Schładzamy w lodówce ok. 1 godziny. 2. […]
Zgodnie z zapowiedzą w poprzednim poście przedstawiam Wam przepis na lekki obiad urozmaicony domową oliwę czosnkowo – pietruszkową. Sposób jej wykonania podpatrzyłam gotując z zaprzyjaźnionym szefem kuchni. Jej kolor i smak jest nie do zastąpienia i jeżeli raz spróbujecie, to z pewnością będziecie do tego wracać. Dzisiejszy przepis jest wynikiem łączenia produktów z tzw. zdrowej półki […]