Bardzo czekoladowy pudding!

//Listopad 6, 2012

Skład:

100 g dobrej gorzkiej czekolady

100 g masła

2 jajka

120 g cukru pudru

2 łyżki mąki

1 płaska łyżeczka cukru wanilinowego

2 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie)

bita śmietana (do podania)

A oto jak to zrobić:

1. Masło z czekoladą roztapiamy w kąpieli wodnej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do schłodzenia. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem (pudrem i wanilinowym) na gładką masę, następnie dodajemy mąkę i mieszamy całość.

2. Ostudzoną czekoladę z masłem ostrożnie łączymy z ubitą mieszaniną jajeczną i przelewamy do uprzednio przygotowanych kokilek. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez ok. 18 minut. 

Follow my blog with bloglovin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

111 comments

W sumie to takie brownie :) wychodzi lekko chrupkie z wierzchu i płynne w środku. Pyszne :)

dodany przez Agata @ 6 listopada 2012 o 10:45. Odpowiedz #


MUSZE WYPRÓBOWAĆ KONIECZNIE

dodany przez deserlandia.blogspot.com @ 6 listopada 2012 o 19:38. Odpowiedz #

„wychodzi lekko chrupkie z wierzchu i płynne w środku” – idealne!

dodany przez nowe MEGA KOBIECE buty, rozm. 40, WYPRZEDAŻ POSEZONOWA @ 7 listopada 2012 o 11:23. Odpowiedz #

idealno-genialne mmmmMMMM! :))

dodany przez nowe MEGA KOBIECE buty, rozm. 40, WYPRZEDAŻ POSEZONOWA @ 7 listopada 2012 o 11:25. Odpowiedz #

ja robię dokładnie tak samo Brownie,tyle,że piekę w dużej blasze. Nie wiedziałam,że to też pudding:)

dodany przez Lena @ 7 listopada 2012 o 09:22. Odpowiedz #

Wygląda pysznie, podany z lodami musi smakować rewelacyjnie:)

dodany przez Miętowa kuchnia @ 7 listopada 2012 o 22:08. Odpowiedz #

to raczej fondant, brownie jest ciągnace a nie płynne, wyglada jak suflet ale to tez nie ta konsystencja

dodany przez mar @ 8 listopada 2012 o 18:47. Odpowiedz #

dokładnie, to fondant, gdyż jest płynny w środku ;] Brownie jest wilgotne, lecz się nie rozlewa ;]

dodany przez Karina @ 12 listopada 2013 o 15:32. Odpowiedz #

Czy ktoś orientuje się gdzie dostanę kokilki? Ikea?

dodany przez Zuza @ 6 listopada 2012 o 10:45. Odpowiedz #

są dostepne np. w Duka (kilka kolorow do wyboru)

dodany przez BeBe @ 6 listopada 2012 o 12:07. Odpowiedz #

ja kupiłam w Nanu Nana

dodany przez Kasia @ 6 listopada 2012 o 12:20. Odpowiedz #

Tesco, Kaufland, Lidl, targ miejski, internet, sklepy ze wszystkim po 2zł…Pełno tego

dodany przez abc @ 6 listopada 2012 o 14:27. Odpowiedz #

Boski przepis !! Uwielbiam wszystko co czekoladowe :)) tylko brakuje mi likieru pomarańczowego w domu…

dodany przez Paula @ 6 listopada 2012 o 10:46. Odpowiedz #

Zośka, jak Ty to robisz????zawsze jak ja gotuje to kuchnia wygląda jakby wybuchła w niej bomba, a u Ciebie wszystko takie schludne i czyste…wiem, że to też na potrzeby zdjęć- ale mimo wszystko…
uwielbiam Twój blog i z niecierpliwością czekam na wpis na temat Twojej kuchni (proszę)
ps:masz jakiś przepis na zupę z dyni? mam dynię i muszę ją wykorzystać,a nie wiem do końca jak.
Zosia, bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i podziwiam
Kasia

dodany przez Kasia @ 6 listopada 2012 o 10:49. Odpowiedz #

bo Zosia, to jest dobrze zorganizowana kobieta :D:D:D

dodany przez sol @ 6 listopada 2012 o 10:55. Odpowiedz #

Co prawda nie jestem Zosią, ale ostatnio dynia królowała w mojej kuchni i mogę Ci polecić następujące sprawdzone przepisy:
kurczak z dynią -
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/kurczak_z_dynia_pieczarkami/przepis.html
grzanki z dynią –
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/grzanki_z_dynia_serem_bial
ym/przepis.html
ciasto dyniowe –
http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_dyniowe/przepis.html
racuchy dyniowe –
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/placki/racuchy_z_dyni/przepis.html (drugi przepis wygląda ładnie, ale jest strasznie pracochłonny i nie warty zachodu)
syrop dyniowy do kaw i deserów –
http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/2012/09/syrop-dyniowy-pumpkin-spice-syrup.html
A co do zup, to zależy, czy wolisz na słodko, czy nie. Ja osobiście pomieszałam kilka przepisów. Ugotowałam dynię na miękko, przyprawiłam imbirem i szczyptą gałki muszkatołowej i zblendowałam. Dodałam rosołu. Podałam z grzankami, pietruszką i twarogiem wędzonym (przepis Okrasy ;)).
Pozdrawiam i życzę smacznego!

dodany przez Paulina @ 6 listopada 2012 o 11:27. Odpowiedz #

do tego łyżka kwaśnej śmietany i pestki dyni do posypania zupy

dodany przez Paulina @ 6 listopada 2012 o 11:37. Odpowiedz #

DZIĘKUJĘ;-)
dobrze jest dodać też krem z octu balsamicznego (jadłam, ale sama nie robiłam)

pozdrawiam Was

Kasia

dodany przez Kasia @ 6 listopada 2012 o 13:53. Odpowiedz #

Polecam Ci mojego bloga i moją zupę dyniową. Jestem pewna, że będzie Ci smakować. Pozdrawiam i zapraszam :)

http://zwyczuciemsmaku.pl/kremowa-zupa-z-dyni-z-mlekiem-kokosowym-pomarancza-i-przyprawami-korzennymi/

dodany przez aga @ 6 listopada 2012 o 20:02. Odpowiedz #

Albo slodka zupa mleczna dyniowa. Dynie zetrzec na duzych oczkach tarki, w malenkiej ilosci wody poddusic do miekkosci (nawet tyle zeby dynia sie zupelnie rozpadla). Zagotowac mleko, zrobic na mleku lane kluseczki lub zacierke, pogotowac chwile razem z dynia i poslodzic. Pycha na sniadanie!

dodany przez Joanna @ 7 listopada 2012 o 07:34. Odpowiedz #

Smakowitości :)
Dałaś mi Zosiu wenę, chyba idę też przygotować jakiś deser :D

dodany przez Moje ukochane 4 kąty @ 6 listopada 2012 o 10:51. Odpowiedz #

Zosiu, suuuuper :)), że dodałaś nowy wpis, już nie mogłam się doczekać, kiedy znów coś pysznego pojawi się na Twoim blogu :)) ten pudding wygląda obłędnie :)) pychota :)) na pewno skorzystam z Twojego przepisu na to cudo czekoladowe :))
pozdrawiam serdecznie :))

dodany przez sol @ 6 listopada 2012 o 10:52. Odpowiedz #

Z chęcią zjadłabym teraz takie cieplutki pudding! :D

dodany przez healthyaga.blogspot.com @ 6 listopada 2012 o 10:54. Odpowiedz #

Ale cudowne! Uwielbiam takie desery, wszystko co czekoladowe:)

dodany przez aga @ 6 listopada 2012 o 10:55. Odpowiedz #

ooo wreszcie jakiś przepis na słodko bez kruchego ciasta :) super! :)

dodany przez Natalia @ 6 listopada 2012 o 10:56. Odpowiedz #

dokładnie czegoś takiego teraz potrzebuję! Zosiu, nie myślałaś o otworzeniu własnej restauracji? albo jeszcze lepiej cukierni? oj rozmarzyłam się…

dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 6 listopada 2012 o 10:58. Odpowiedz #

Witam,

Czy można czekoladę zastąpić czymś innym? Jestem alergikiem a deser jest bardzo efektowny i prosty :)

dodany przez Dagaa @ 6 listopada 2012 o 11:01. Odpowiedz #

No i jak tu się odchudzać jak takie pyszności robisz Zosiu! :)

dodany przez Jagoda @ 6 listopada 2012 o 11:09. Odpowiedz #

Wyglada niezwykle smakowicie, na pewno jest przepyszne i kaaaloryczne:d Piekne zdjecia, naprawde milo sie oglada!

dodany przez www.je-suis-justyna.blogspot.com @ 6 listopada 2012 o 11:13. Odpowiedz #

witaj Zosiu,

wszystko wyglada niesamowicie ;-) i na pewno tez tak smakuje….
mam tylko jedno pytanie: czy z tych ilosci skladnikow wychodza cztery porcje?
pozdrawiam

dodany przez Agnieszka @ 6 listopada 2012 o 11:29. Odpowiedz #

Hej, niestety nie mam takich fajnych foremek. Czy pudding udalby sie w zwyklej formie na tarte?

dodany przez Zosia @ 6 listopada 2012 o 11:52. Odpowiedz #

w środku to ma być upieczone, czy lejąca się masa?

dodany przez BeBe @ 6 listopada 2012 o 12:10. Odpowiedz #

O kurcze… ale to musi być pyszne…

ciekawe czy z białej czekolady tez by było ok…

dodany przez ANNA @ 6 listopada 2012 o 12:12. Odpowiedz #

mistrzostwo! Zosiu, zawsze wychodzą Ci puddingi takie lejące w środku? mi czesto nie wychodzi, uzywasz piekarnika z termoobiegiem?

dodany przez jpal @ 6 listopada 2012 o 12:27. Odpowiedz #

Musi być pyszne , jesteś niesamowitą osobą, która jest zawsze uśmiechnięta, ja również czekam na każdy wpis , na pewno to zrobię ale czy wyjdzie?? Pozdrawiam mamę i córcię. Monia

dodany przez Monika @ 6 listopada 2012 o 12:56. Odpowiedz #

doskonały przepis, na dzisiejszą deszczową pogodę

dodany przez Akaata @ 6 listopada 2012 o 13:30. Odpowiedz #

Zosiu! Marzyłam o dobrym przepisie na pudding,tzn o takim, który by wyszedł:) A z doświadczenia wiem,że Twoje przepisy zawsze mi wychodzą.Dzięki Tobie gotowanie stało się moją pasję, w prawdzie niezbyt dobrze wpłynęło to na moją figurę,ale cośza coś. Mam pytanie,czy kokilki wysmarować tylko masłem, czy posypać teżmaką,cukrem pudrem?
Pozdrawiam!

dodany przez ola @ 6 listopada 2012 o 13:31. Odpowiedz #

Jest kilka szkół- ja osobiście natłuszczam masłem + cienką warstwą bułki tartej .. z kolei w większości książek kucharskich jest mowa o cukrze pudrze.

Pozdrawiam ciepło!
Zosia

dodany przez Zosia @ 10 listopada 2012 o 21:09. Odpowiedz #

obłędny przepis! już nie mogę się doczekać aż sama zrobię :)

dodany przez WERONIKA @ 6 listopada 2012 o 13:39. Odpowiedz #

Wygląda przepysznie! :)

dodany przez słodko-słona @ 6 listopada 2012 o 13:39. Odpowiedz #

Oooooooooooooooooooooo taaaaaaak! :D

dodany przez Gragcia @ 6 listopada 2012 o 13:53. Odpowiedz #

jaki to likier? poza tym, ze pomaranczowy ;)

dodany przez ola @ 6 listopada 2012 o 14:06. Odpowiedz #

No i w końcu doczekałam się tego przepisu:) Takie gorące ciastko czekoladowe podają w Republice nad Motławą i jest mega pyszne, niestety przepisu nikt nie chciał zdradzić. A terz mam ich w nosie, Zosia się postarała i zamieściła a Ewunia wypróbuje hehe. Dzięki i pozdrawiam

dodany przez Ewa @ 6 listopada 2012 o 14:14. Odpowiedz #

Acha i super smakuje z waniliowymi lodami:)

dodany przez Ewa @ 6 listopada 2012 o 14:16. Odpowiedz #

:=)

A zatem trzymam kciuki!
Zosia

dodany przez Zosia @ 6 listopada 2012 o 17:28. Odpowiedz #

Zosiu, cudeńko! Aż mi ślinka cieknie:-)
Pozdrawiam

dodany przez Aga @ 6 listopada 2012 o 14:34. Odpowiedz #

ufff…całe szczęście, że moja dieta, którą stosuję nazywa się ‚od jutra’ ! ;)

dodany przez kasia @ 6 listopada 2012 o 15:41. Odpowiedz #

Zosiu,proszę odpowiedz nam na pytanie… zbliżają się święta i powoli zaczynam rozglądać się za prezentami….czy jest szansa na to, że Twoja książka ukaże się przed gwiazdką? to byłby super prezent

dodany przez Basia @ 6 listopada 2012 o 17:13. Odpowiedz #

Zosiu, chciałam zamówić kokilki z Twojego sklepu, ale boję się, że w czasie podróży się potłuką. Czy są one przed tym w jakiś sposób zabezpieczane?

dodany przez Magdalena @ 6 listopada 2012 o 17:25. Odpowiedz #

Śmiało zamawiaj :-) Pakujemy bardzo starannie.

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 10 listopada 2012 o 21:05. Odpowiedz #

Ech, tego mi było trzeba!!!! Na poprawę humoru w te zimne i szare dni.
Uśmiecham się szeroko – dziś Gosia na MLE o unikaniu kalorii, zdrowym odżywianiu – jak Ty, Zosiu, dodasz teraz swój post??? :)
Ciepło pozdrawiam, Zosiu!

dodany przez Marlenne @ 6 listopada 2012 o 18:15. Odpowiedz #

mmm, czysta rozkosz dla podniebienia :))

dodany przez Magda @ 6 listopada 2012 o 18:24. Odpowiedz #

Jeśli jesteśmy w temacie czekolady, to ja szczerze polecam czekoladę na gorąco! Świetnie rozgrzewa w te zimne i ostatnio dość ponure dni.

http://zwyczuciemsmaku.pl/goraca-czekolada-z-chili-i-skorka-pomaranczowa/

Ciepłego wieczoru!

dodany przez aga @ 6 listopada 2012 o 19:31. Odpowiedz #

Zosiu, czytajac komentarze na Waszych blogach, stwierdzam, ze posrod komentarzy Gosi i Kasi Twoje sa najmilsze i jestes najbardziej lubiana autorka, pozdrawiam

dodany przez gosia @ 6 listopada 2012 o 20:19. Odpowiedz #

O matko az mi slinka cieknie, to musi byc pyyyyyyyyycha

dodany przez IwOnA @ 6 listopada 2012 o 20:44. Odpowiedz #

Ślinka cieknie :)

dodany przez Beata Rzepka @ 6 listopada 2012 o 22:06. Odpowiedz #

O! wow! przepis dla mnie, dzieci będą wniebowzięte i ja też :) właśnie zakupiłam takie foremki – czas je wykorzystać :)

dodany przez Gosia @ 6 listopada 2012 o 23:03. Odpowiedz #

Droga Zosiu!
Świetny przepis:)
a kiedy wznowisz przepisy dla studentów? Czekam na nie z niecierpliwością:)
pozdrawiam;)

dodany przez annie @ 6 listopada 2012 o 23:36. Odpowiedz #

Zosieńko kochana proszę o możliwość wersji przepisów do druku bez obrazków.
Pozdrawiam

dodany przez KAROLINA @ 7 listopada 2012 o 08:41. Odpowiedz #

Mmmm jakie wnętrze….

dodany przez www.MagiczneWypieki.pl @ 7 listopada 2012 o 09:05. Odpowiedz #

ludzie ktorzy nie lubia czekolady sa podejrzani hihi :-)))

dodany przez nowe MEGA KOBIECE buty, rozm. 40, WYPRZEDAŻ POSEZONOWA @ 7 listopada 2012 o 11:24. Odpowiedz #

Gdzie opcja ‚lubię to”? :)

dodany przez Magda @ 8 marca 2013 o 19:39. Odpowiedz #

to bardziej lava cake niz pudding

dodany przez justin @ 7 listopada 2012 o 15:21. Odpowiedz #

Hej:)Na ile porcji deseru podane są składniki?

dodany przez Anna @ 7 listopada 2012 o 15:40. Odpowiedz #

Na 4 porcje-każda po ok. 180 ml.

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 7 listopada 2012 o 16:55. Odpowiedz #

dziekuję za odp:)

dodany przez Anna @ 7 listopada 2012 o 23:00. Odpowiedz #

Wyglądają bardzo dobrze i pewnie też świetnie smakują!

Zosiu, co z Twoją książką, czy ukaże się w tym roku?
Pozdrawiam!

http://delfinasshopping.blogspot.com/

dodany przez Delfina @ 7 listopada 2012 o 18:11. Odpowiedz #

Wszystko super tylko te kalorie……… :(
http://www.merula.pl/galeria/galeria.php

dodany przez merula @ 7 listopada 2012 o 19:08. Odpowiedz #

Zosiu gdzie nauczyłaś się czytać mi w myślach właśnie ostatnio poszukiwałam takiego przepisu :) Oczywiście lekko podrasuję skład, ale dzięki wielkie. Pozdrowionka i zapraszam do mnie http://natashke.blogspot.com/ XOXO

dodany przez Natashke @ 7 listopada 2012 o 19:25. Odpowiedz #

A czy to się nie nazywa SUFLET?

Jadłam coś takiego na weselu – na zewnątrz ciasto, a w środku półpłynne – pyszności!!
Do tego sos wiśniowy i całe wiśnie… mmm…
Miałam poszukać przepisu w Internecie, a tu proszę, Zosia podaje mi go na dłoni:)))

Dziękuję! Niedługo zabieram się za te pychotki

dodany przez Ina @ 7 listopada 2012 o 19:28. Odpowiedz #

Zosiu, dziekuje takze w imieniu mojego mezczyzny! To jego ulubione ciacho, a przepis to byl strzal w dziesiatke :) teraz wiem czym go udobruchac… Hehe :))

dodany przez MalaKucharka @ 7 listopada 2012 o 23:02. Odpowiedz #

Wygląda smakowicie:-)
Trochę mi to przypomina choco kubki Nigelli. Robię je według jej przepisu – tylko, że zawsze mi pękają na górze, choć w środku dalej jest płynna czekolada. Nie wiem czy to kwestia termoobiegu..czy innej tajemnicy kosmosu:)

Pozdrawiam cieplutko

dodany przez www.lekko-powiedziane.blogspot.com @ 8 listopada 2012 o 09:23. Odpowiedz #

PYSZOTA:)

dodany przez Lawenda @ 8 listopada 2012 o 11:30. Odpowiedz #

wyglada mega przepysznie,wyprobuje w ten weekend!

dodany przez Marta @ 8 listopada 2012 o 20:46. Odpowiedz #

koniecznie :-)!

dodany przez Zosia @ 8 listopada 2012 o 21:49. Odpowiedz #

w czym można zrobić ten pudding zamiennie z kokilkami?

dodany przez anita @ 8 listopada 2012 o 21:34. Odpowiedz #

zrobiłam i jest pyszne!!!!! polecam każdemu

dodany przez ulas @ 8 listopada 2012 o 21:35. Odpowiedz #

Dziękuję za wiadomość i bardzo się cieszę, że smakowało!

Z pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 8 listopada 2012 o 21:49. Odpowiedz #

Zosiu,
odkąd pierwszy raz weszłam na Twój blog(sto lat temu;) urzekło mnie zdjęcie w fioletowo-białej kuchni i od tego czasu marzę o takiej! czy mogłabyś zamieścić kilka jej zdjęć i napisać czy polecasz białe meble w kuchni czy nie za bardzo?
o.

dodany przez o. @ 8 listopada 2012 o 22:22. Odpowiedz #

Witam :-)
Jakiej wielkości są kokilki, tzn. średnica i wysokość? Proszę o pomoc, bo nie wiem, jakie zakupić :-/
Pozdrawiam.

dodany przez Agata @ 9 listopada 2012 o 12:55. Odpowiedz #

Zosiu, również proszę o pomoc w wymiarach :) Przepis tak cudowny, że od razu chcę kupić kokilki i zrobić :)

dodany przez Magda @ 10 listopada 2012 o 11:35. Odpowiedz #

Zosia pisała że te co użyła to o pojemności 180 ml..:)

dodany przez smerfetka @ 2 grudnia 2012 o 17:07. Odpowiedz #

Przepis super ! :)
Proszę tylko mi wytłumaczyć o co chodzi z „kąpielą wodną” ? Jestem początkująca w kuchni….
Pozdrawiam !

dodany przez Ewunia @ 9 listopada 2012 o 13:43. Odpowiedz #

Kąpiel wodna polega na włożeniu mniejszego garnka z produktem do ugotowania do większego naczynia z gotującą się wodą. Powinna ona sięgać do trzech czwartych wysokości mniejszego.

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 10 listopada 2012 o 20:59. Odpowiedz #

DZIĘKUJĘ !
teraz na pewno je zrobię:))

dodany przez Ewunia @ 12 listopada 2012 o 12:51. Odpowiedz #

Zosiu, nie mam takich pięknych kokilek, chętnie bym kupiła, ale pomału kończą się już możliwości magazynowania w mojej kuchni :) Gdzieś czytałam, że można ten deser zrobić w formie na muffiny, ale czy będę mogła je później wyciągnąć w jednym kawałku?

dodany przez Natalia @ 9 listopada 2012 o 17:37. Odpowiedz #

Już odpowiadam :) Raz próbowałam w ceramicznych foremkach na muffiny i wyszły rewelacyjnie (jedynie warto pamiętać o dobrym natłuszczeniu formy)

Trzymam kciuki i pozdrawiam!
Zosia

dodany przez Zosia @ 10 listopada 2012 o 20:57. Odpowiedz #

Dziękuję bardzo za odpowiedź! W takim razie jutro testuję :)

dodany przez Natalia @ 10 listopada 2012 o 22:31. Odpowiedz #

Dzisiaj zaserwowalam rodzinie na deser, wszyscy byli zachwyceni !! :) pycha! Dziękuje, za kolejny genialny przepis do kolekcji ‚ ulubione, uwielbiane’ :)

dodany przez Paula @ 12 listopada 2012 o 16:54. Odpowiedz #

bardzo, bardzo się cieszę.. i to ja dziękuję za wiadomość :-)

Z pozdrowieniami,
Zosia

dodany przez Zosia @ 12 listopada 2012 o 17:19. Odpowiedz #

Właśnie konsumuję ;-)))) cuuudowne !!!
ale sobie umiliłam poniedziałek ;-)

dodany przez Kaśka @ 12 listopada 2012 o 18:04. Odpowiedz #

.. i oto chodzi- szczególnie w poniedziałki! :-)

dodany przez Zosia @ 12 listopada 2012 o 18:33. Odpowiedz #

Wczoraj przygotowałam pudding na poobiedni deser – wyszedł cudownie… rodzinka kolejny raz zachwycona Twoim przepisem:)
Zosiu, bardzo się cieszę, że prowadzisz tego Bloga i czekam na kolejne proste, ale za to jak wytworne przepisy:)

Pozdrawiam!

dodany przez Daga @ 19 listopada 2012 o 09:02. Odpowiedz #

PYCHA!!!! To jest jeden z najlepszych deserów, jakie zrobiłam i jadłam!!! Ja rozpuściłam masło i czekoladę w mikrofalówce i tez się udało. A i wzięłam zwykły cukier, nie cukier puder i też się rozpuścił.
Łatwy przepis i genialny wynik! :)

dodany przez maria @ 19 listopada 2012 o 11:44. Odpowiedz #

Zosiu, sprobowalam! wspaniale wyszlo nawet mi!
dziekuje za moja nowa nieznana mi pasje, gotowanie :)
pozdrawiam!

dodany przez kam @ 19 listopada 2012 o 22:30. Odpowiedz #

w jakiej wielkości kokilkach robiłaś ten pudding?
Pozdrawiam
Patrycja

dodany przez Patrycja @ 21 listopada 2012 o 22:09. Odpowiedz #

ok. 180 ml

dodany przez Zosia @ 21 listopada 2012 o 23:50. Odpowiedz #

Dziś zrobiłam ten deser i muszę przyznać, że smakuje wspaniale!
Pozdrawiam Cię Zosiu! Świetny przepis!

dodany przez Marta @ 22 listopada 2012 o 20:25. Odpowiedz #

Zosiu,
lub Dziewczyny które już wypróbowały przepis :)

Czy pudding po ostygnięciu nadal będzie „lejący”? Czy jednak koniecznie trzeba go podawać na ciepło, żeby był efekt jak na zdjęciach?

Pozdrawiam :)
m

dodany przez Martyna @ 23 listopada 2012 o 19:24. Odpowiedz #

zrobiłam. przepyszne !
pozdrawiam Zosiu :)

dodany przez agnieszka @ 26 listopada 2012 o 09:48. Odpowiedz #

czym można zastąpić kokilki? :)

dodany przez Kinga @ 30 listopada 2012 o 14:48. Odpowiedz #

To jest coś takiego jak Lava Cake?? mniaaaam wygląda pysznie *.*

dodany przez Lola @ 20 lutego 2013 o 11:11. Odpowiedz #

Zosia,lub dziewczynki, które już robiły pudding – czy pieczemy z termoobiegiem czy bez?

dodany przez Ewelina @ 21 lutego 2013 o 11:36. Odpowiedz #

Zosiu, czy korzystasz z piekarnika z termoobiegiem? Gdy próbowałam zrobić wg podanych wskazówek (18 min w 200 stopniach) u siebie w piekarniku z termoobiegiem pudingi wyszły mi suche w środku – takie mini murzynki. Czy masz jakieś wskazówki, co mogę poprawić by uzyskać ten pysznie wyglądający półpłynny efekt?

dodany przez Dorota @ 21 lutego 2013 o 15:12. Odpowiedz #

Babeczki, myślicie ze jak dodam mąkę bezglutenowa zamiast pszennej, to mi wyjdzie?

dodany przez karola @ 22 lutego 2013 o 09:04. Odpowiedz #

Wspaniały przepis, bardzo łatwy, szybki w wykonaniu, a i jak smakuje! Goście zawsze zachwyceni! Dziękuje

dodany przez ula.la @ 9 marca 2013 o 12:41. Odpowiedz #

niektórzy piszą, że ich deser był suchutki w środku- mój za to cały płynny:( ale i tak pycha, bo nie było to surowe (spróbowałam surowego i smakowało jajkami, po wyjęciu z pieca nie) ..na przyszłość wiem, że muszę potrzymać dłużej, teraz z góry zdawało się zrobione, a tu taki psikus;) i 120g cukru to dla mnie bardzo bardzo za słodko, chyba zmniejszę o połowę;)
przepis bardzo polecam:)

dodany przez Gabi @ 13 marca 2013 o 07:22. Odpowiedz #

Właśnie zrobiłam! MEGA PYSZNE <3

dodany przez Izabela @ 19 kwietnia 2013 o 15:49. Odpowiedz #

Witam,
czy jajka powinny być ubite, czy tylko roztrzepane? Masa chyba wyszła mi zbyt gęsta, bo nie dała sie wylać, nakładałam ją łyżką do kokilek. W czym może tkwić problem?
Dziękuję za odpowiedź

dodany przez Iwona @ 13 listopada 2013 o 22:32. Odpowiedz #

Zosiu zdradź proszę jaki masz lakier na paznokciach… wyglądają pięknie!
babeczki natomiast … smakowiecie! W wolnej chili napewno wypróbuję przepis :-)

dodany przez Jagoda @ 15 listopada 2013 o 20:41. Odpowiedz #

Ten deser jest rewelacyjny. Zawsze do niego wraam kiedy mam ochote na coś pysznego . Wszystko co lubię najbardziej czyli czekolada i bita śmietana. :)bajka

dodany przez Patrycja @ 30 listopada 2013 o 00:01. Odpowiedz #

Komentarze

Wymagane.

Wymagane. (nie będzie publikowany).

Jeżeli posiadasz.