Skip to main content

Skład: (przepis dla 2 osób) 3-4 kapelusze dużych kani świeżo zmielony pieprz sól morska masło do smażenia do podania: pieczywo na zakwasie A oto jak to zrobić: 1. Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze. Masło roztapiamy na patelni i smażymy kanie z każdej strony po 3-4 minuty. Doprawiamy świeżo zmielonym […]

Przepis dla 2 osób Skład: 6 płatów do lasagne ok. 150 g sera typu gorgonzola 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) 1 czerwona cebula 2-3 plastry wędzonego boczku garść świeżych kurek sól morska swieżo zmielony pieprz ziołowy 1-2 łyżki masła do smażenia A oto jak to zrobić: 1. Oczyszczone i umyte kurki podsmażamy […]

Pieczony indyk to idealna alternatywa dla wszystkich wędlin, których unikam jak ognia. Odkąd zaczęłam zwracać uwagę na ilość mięsa zawartego np. w szynce z pieca, to okazało się że w większości wynosi ono jedynie 65 procent, resztę stanowią substancje wypełniające i stabilizujące (azotanowa solanka, żelatyna, białko sojowe) zastępujące wędzenie i konserwanty. Na liście mogą się także znaleźć jajka […]