To jeden z tych przepisów, po który można sięgać w niedzielne poranki, gdy chce się sprawić najbliższym przyjemność. Zajmuje wyjątkowo mało czasu, a na śniadanie wprost idealny. Do kawy, ulubionego czasopisma, niedokończonej książki. Sprawdza się również, przy niezapowiedzianych odwiedzinach znajomych.
Z Alicją Patanowską miałam przyjemność spotkać się kilka miesięcy temu. Nie było to łatwe, ponieważ na stałe Alicja mieszka i realizuje się zawodowo w Londynie, przy jednej z najbardziej cenionych pracowni artystycznych na świecie. Ale się udało! Spotkałyśmy się w Orłowie. Nasza rozmowa trwała ponad 2 godziny i gdyby nie myśl, że muszę wracać i szykować obiad dla […]
Crostata czyli kruche ciasto. Niestety nie mogłam odnaleźć polskiego odpowiednika na ,,tego zawijańca”, stąd ta nazwa. Ciasto w smaku jest bardzo podobne do moich tradycyjnych tart- jedynie skład się trochę zmienia, gdyż tym razem dodaję jajko i śmietanę. Wszystkie składniki zagniatam bez korzystania z jakichkolwiek urządzeń. Zajmuje mi to dosłownie chwilę. Zdecydowanie trudniej jest mi […]