1 lutego 2014

Daily food diary

radość ze śniegu

na zimowe wieczory – gorąca czekolada z cynamonem i bitą śmietaną!

w trakcie sesji zdjęciowej

placek jogurtowy z owocami

 owsianka

spaghetti aglio olio

pasta carbonara

Mały łakomczuch?

Na pozostałe zdjęcia zapraszam na mój profil na Instagramie

Kategorie:

55 odpowiedzi na “Daily food diary”

  1. Ta gorąca czekolada… – właśnie o niej myślałam, ale chyba trochę za późno, prawda? ;)

  2. Zosiu, moze to dziwne pytanie, ale gdzie mozna kupic w Pl taki piekny parmezan? Przyznam, ze jadlam tylko raz u kolezanki. Bede wdzieczna za odp. Milej niedzieli! Ps. Spacer nad morzem w zimie bardzo milo wspominam.

  3. Takie pyszności z samego rana? Ta czekolada jest tak zachęcająca ;)

  4. Super zdjęcia! pozdrawiam!

  5. moja kuchnia przy gotowaniu wygląda podobnie :P
    do pełni obrazka brakuje to tu to tam rozsypanej mąki, obierek, czy pustych zabrudzonych pojemników :)
    w końcu ręce mam tylko dwie ;)

  6. Świetne zdjęcia jak zawsze :)
    A skąd są te serwetki ze zdjęcia 4?
    Pozdrawiam :)

  7. Piękne wspomnienie minionego miesiąca, Zosiu! Zawsze najbardziej wyczekuję Twoich zdjęć Orłowa i już planuję kolejny urlop. Pozdrawiam serdecznie z wiosennego południa PL. Marta:-)

  8. Zosiu, pokazywałas już ten przepis na placek jogurtowy z owocami z 7 zdjęcia? bo wygląda bardzo apetycznie ;) co to za owoce?

  9. Mam pytanie, gdzie można dostać taki obrazek z napisem (przedostatnie zdjęcie)?

  10. Zosiu!
    uwielbiam Cię,
    uwielbiam Twojego bloga,
    uwielbiam Twoje przepisy,
    uwielbiam zdjęcia, które robisz!

    Dzięki Tobie mam apetyt na życie! :)

    • Zosia

      .. a ja dzięki Tobie mam apetyt na blogowanie!

       

      Pozdrawiam serdecznie ;-)

      Zosia

  11. Zosiu, wydaj ksiazke kucharska :)!!!! Ile mozna gtowac i piec wg Twojego przepisu z laptopem w kuchni:)) Wchodze na MCE od 2011 i ani razu sie nie zawiodlam. Tak trzymaj, wyprobowalam wiekszosc Twoich przepisow, a dzis trzymam wlasnie w piekarniku bananowe ciasteczka bez maki i cukru dla Macka i Jaska:)))
    Pozdrawiam i jak zwykle piekne zdjecia moich rodzinnych stron.Pozdrawiam z cieplego Szczecina:)

    • Zosia

      Dziękuję za tak ciepłe słowa! Książka jest w toku :)

       

      Pozdrawiam gorąco!

      Zosia

    • To wspaniale!!! Już nie możemy się doczekać, Zosiu!
      Pozdrawiam. Marta:-)

  12. Zmiażdżyłaś mnie tą czekoladą, bejbe ;))

  13. Zosiu! Mowisz, że książka w toku…
    Super, na pewno ja kupię dla siebie i… jeszcze kilku osob na prezent. Uwielbiam testować Twoje przepisy, bo wiem, że to nie będzie stracony czas, a dzięki książce, którą planujesz… nasz cooking bedzie jeszcze bardziej easy;)
    Dzięki!
    Pozdrawiam ciepło z Londynu, w końcu slonecznego;))

  14. Hej:)
    a ja wczoraj robiłam gorącą czekoladę z cynamonem i bitą śmietaną:) – jako deser, a wcześniej kolacja dla dwojga:) Pysznie mi wszystko wyszło, nie chwaląc się:P
    Pozdrawiam Cię!

    • …korzystałam m.in z Twoich porad. A było: filet z kurczaka w pikantnej marynacie/pieczony camembert z ziołami/grzaneczki czosnkowe z serem/mix sałat z kukurydzą, mango, prażonym słonecznikiem, w sosie miodowo-musztardowym/winko:)

  15. Zosiu, proszę o przepis na owsiankę. Płatki owsiane, płatki błyskawiczne??
    Gotować czy zalewać wodą i odstawiać na noc?
    Tyle już czytałam na ten temat i dalej nic nie wiem.

    Indyk z gruszkami i tymiankiem zrobił furorę. Wszedł do mojego menu na stałe!

    Dziękuję!

  16. Zosiu, jak się cieszę, że planujesz wydać książkę z przepisami!!! W końcu będę mogła (jak większość Twoich wiernych fanek) przestać chodzić do kuchni z laptopem lub telefonem w ręce i otwartą daną stroną na MCE ;)
    Czekam więc z niecierpliwością na ukazanie się książki. Kupię na pewno!!! :D
    A zestawienie zdjęć z minionego miesiąca jak zawsze świetne, no i uwielbiam oglądać zdjęcia z Twoją Haneczką w roli głównej :)
    Serdecznie pozdrawiam! :)

  17. Śliczne zdjęcia, śliczna kuchnia i śliczne blond włosy u córci. Moja ma blond kręcone i nie ma takiego efektu bo zawsze rozczochrane..
    Ale mąż nie nosi obrączki ;)

    Podziwiam Cię Zosiu jak to wszystko ‚ogarniasz’ :)

    Pozdrawiam i smacznego życzę :))

  18. A u mnie dzis placek jogurtowy z gruszkami (urósł taaaaaaaki duży!) i do tego kawka, idealne połączenie na leniwe niedzielne popołudnie!
    Zosiu, uwielbiam Cie!! Dzieki, ze jesteś :-)

  19. To wielka przyjemność ogladać twoje zdjęcia i czytać twojego bloga. Lubię twój spokój ducha, którym promieniujesz.
    Tak trzymaj!

  20. Robisz przecudowne zdjęcia! Zazdraszczam :)

  21. Świetne zdjęcia !

  22. widzę dużo włoskiej kuchni, ja bym nie pogardziła takim menu na co dzień. pozdrawiam!
    _
    http://dropofmusic.blogspot.com/
    głosuj G00036 pod numer 7122

  23. Zdjęcia rewelacja!!! aż apetyt rośnie!!! :))) a jakim obiektywem są robione zdjęcia? Wielki szacun! Pozdrawiam :)

  24. Wspaniała wiadomość z tą książką! ;-) Natychmiast kupuję i to kilka sztuk! Ja nie mogę się doczekać aż ją obejrzę. Na pewno będzie piękna jak Twój blog… ;-)
    A myślałaś o tym żeby dodać chociaż kilka porad w kwestii organizacji kuchni? albo kompozycji zdjęć kulinarnych? Chociaż ja mam nieodparte wrażenie, że mogłabyś napisac na ten temat zupełnie nową książkę… ;-)

    Brawo! Nie mogę się doczekać, czytam Twojego bloga od samego początku ;-)

    • Zosia

      ;-) Jak mi się miło zrobiło!

      Dziękuję Ci serdecznie za wiadomość i za to że jesteś ze mną od samego początku!

      MIłego wieczoru,

      Zosia

  25. Zosiu, masz świetne szafki w kuchni. Czy mogłabyś powiedzieć skąd są? Idealnie pasowałyby do mojej koncepcji, ale za chiny nie mogę ich znaleźć nigdzie :((

  26. Zosiu, nie zastanawiałaś się nad połączeniem płytek mugat z białą fugą? Jestem na etapie remontu i nie ukrywam, że dylemat ten spędza mi sen z powiek :)

    • Płytki-cegiełki (nie tylko mugat) z białą fugą wyglądają świetnie, ale pamiętaj, że biała fuga w strategicznych miejscach (np. nad kuchenką, gdzie osiada tłuszcz) szybko żółknie, więc ciemne fugi, jak u Zosi, są po prostu bezpieczniejsze. Jak chcesz mniejszy kontrast, proponuje jasnoszarą fugę.

    • Zosia

      Tak to prawda! Przyłączam się do komentarza- warto zdecydować się na szarą/ciemną fugę, a szczególnie w kuchni koło płyty grzewczej:)

       

      Pozdrawiam ciepło,

      Zosia

  27. Zosiu bardzo ładne zdjęcia ) . Ja niestety przez ciebie wpadłam w nałóg …prawie codziennie pije zielony koktajl a dziś synek pił razem z mamą i mu smakował:)

  28. Zosiu masz piękną kuchnię :)

  29. Takie zdjęcia lubię najbardziej :)
    http://www.chilli-choco-latte.blogspot.com

  30. Zosiu Zosiu! Skąd ten plakat z napisem „Spaghetti is not the best thing italians make in the kitchen” ? :)

  31. Piękne zdjęcia, zresztą jak zwykle:) Pozdrawiam

  32. Skąd są młynki na sól i pieprz? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

  33. pięknie pyszne :)

  34. Zosiu, jaki masz blat w kuchni? Podejrzewam, ze tez z Ikei, moglabys podac model i odpisac jak sie sprawuje przy uzywaniu go, czy plamy latwo sie zmywaja? Jestes z niego zadowolona? Z gory dziekuje za odpowiedz.
    Pozdrawiam.

    • Zosia

      Hej, hej! Blat został zrobiony na zamówienie przez stolarzy :) Ale w poprzedniej kuchni miałam z IKEA (nie pamiętam niestety nazwy, ale był najciemniejszy z dostępnych kolorów)

      Pozdrawiam ciepło,

      Zosia

  35. Droga Zosiu zdjęcia są piękne :) czy możesz polecić jakiś album fotograficzny z którego można się nauczyć aranżacji zdjęcia ?? Czy jak zrobić by to co najważniejsze wyglądało na zdjęciu pięknie??:?)

  36. Hej Zosiu!
    Zdjęcia jak zwykle piękne, uwielbiam takie zestawienia :)
    Zdradź, proszę czy będzie post o przepisie na placek jogurtowy??? Wygląda rewelacyjnie, a jak smakuje? ;)
    Pozdrawiam!

  37. Bardzo fajne podsumowanie Zosiu :) Uwielbiam takie zbiory zdjęć!

  38. expectations. Merit pertaining to submission these kinds of valuable, fit, explanatory then moreover excitement contemplations for this matter to Gloria.

Dodaj komentarz