Jest to fantastyczny deser, który najprzyjemniej jest przygotowywać w towarzystwie młodszych pomagierów. Ja miałam tę przyjemność skorzystać z pomocy mojej Kuzynki, choć tak naprawdę to dziś ja Jej pomagałam. Wystarczyło nam kilka bananów, pare patyczków, garść kolorowych posypek i obowiązkowo dużo dobrej czekolady. O resztę zadbała już nasza wspólna wyobraźnia!
Być może niewielu z Was słyszało o Park Cafe & Rest. Sienkiewicza 3, to od niedawna adres który dobrze znać. Nieopodal Warszawy, w Konstancinie w przepięknie położonej scenerii, kusi swoim zapachami nowo otwarta rodzinna restauracja. Park Cafe & Rest usytuowana jest tuż przy samym parku nieopodal konstancińskich tężni. Trudno ominąć to miejsce, a to za […]
Plażowe jedzenie smakuje najbardziej! Doskonale pamiętam smak kanapek na plaży, skrzętnie przyrządzonych przez moją Mamę. Największy głód, oczywiście po wielogodzinnych kąpielach morskich. Bułka z wędzoną makrelą albo obłędne bagietki z pieczonym indykiem- to było coś! Do tego obrany ogóras, łyk kompotu z papierówek i można było do zachodu słońca budować niezatapialne zamki z piasku. Teraz […]
Skład: ok. 1/4 soczystego arbuza 1 miarka białego rumu (40 ml) 1/2 miarki syropu z grenadiny (opcjonalnie sok malinowy) (20 ml) garść kruszonego lodu sok z 1 limonki do podania: plaster arbuza / świeże liście mięty / cukier + sok malinowy A oto jak to zrobić: 1. Arbuza obieramy, kroimy w plastry i usuwamy pestki. […]
Skład: ok. 250 g świeżego szpinaku typu baby 250 g mąki 500 ml mleka 2 jajka 2 łyżki masła 1 łyżka świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu garść świeżego szczypiorku (ten cienki) 2-3 ząbki czosnku sól morska pomidorki koktajlowe (opcjonalnie do podania) kawałek fety (opcjonalnie do podania) sos: 2-3 łyżki serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 1 […]