Przygotowanie tego przepisu zajmuje mi chwilę. Z reguły podaje bakłażany w tej formie w tzw. przejściowym momencie, gdy jeszcze dopracowuję drugie danie, a goście już nieco zniecierpliwieni dopytują się: ,,kiedy będzie gotowe?!". Idealna forma przystawki!  Ja za to zyskam dodatkowe 15 minut, na końcowe krzątanie się po kuchni.

   Kuchnia Dalekiego Wschodu, znana kiedyś tylko narodom azjatyckim, dziś zyskuje popularność w każdym, nawet najdalszym zakątku Polski. Dla mnie osobiście, zdecydowanie trudniej jest odnaleźć tradycyjny bar mleczny, niż małą dziupelkę w której zawsze uśmiechnięty Azjata, łamaną polszczyzną poleca swoje potrawy.   Nie zapomnę, gdy w czasie krótkiego pobytu w kraju Dalekiego Wschodu, zamówiłam zupełnie nieświadomie 3 […]

21 marca 2011

Dziękuję.

…przy okazji 1 Dnia Wiosny, chciałam bardzo podziękować wszystkim, za tak liczne odwiedziny i komentarze! (ponad 120 000 odwiedzin, 180 000 odsłon i jak na razie tylko 1 telefon, że ciasto nie urosło:)

     Co prawda nie topię dziś Marzanny, nie szukamy krokusów – choć w Szczecinie podobno już są i nie w głowie mi ,,wagary", ale uwierzcie mi uhonoruję ten dzień równie godnie. Naleśniki z wiśniami i miętą, to chyba najlepsza pochwała z okazji dzisiejszego święta :-)

… czyli propozycja dla wszystkich kobiet. W tej małej, niepozornej miseczce, aż roi się od bogactwa witamin. Jeżeli mam w planie spędzić dzień sportowo, to zaczynam poranek od poniższego zestawu śniadaniowego. Skład: jogurt naturalny siemię lniane suszone żurawiny suszone banany suszone śliwki płatki owsiane 1 łyżka dżemu z domowej spiżarki

… czyli nareszcie propozycja dla wszystkich Dzieciaczków. Może dzięki tej foremce do jajek, tym razem Twoje dziecko chętniej zje śniadanie.  Foremki dostępne w sklepie FLOW w Galerii Bałtyckiej oraz na Allegro (wystarczy wpisać silikonowe foremki). Drobny wydatek a dużo radości :-)