Tarta z truskawkami kaszubskimi.

by Zosia on Czerwiec 15, 2011

 

Skład:

150 g mąki

25 g cukru

125 g pokrojonego w kostkę masła

1 łyżka stołowa wody

400- 500 g świeżych truskawek

1 opakowanie budyniu waniliowego

500 ml mleka 3,2%

1 łyżeczka cukru wanilinowego

2 łyżki cukru brązowego

1 łyżka masła

 

A oto jak to zrobić:

1.Do szerokiej miski (albo na stolnicę) przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone na kawałki masło, cukier i skraplamy łyżką wody. Zdecydowanym ruchem zagniatamy ciasto i odkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C.

2. Truskawki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Z pół litra mleka odlewamy ćwierć szklanki, wsypujemy do niej zawartość torebki budyniowej oraz dwie łyżki cukru brązowego i łyżeczkę cukru wanilinowego. Resztę mleka gotujemy. Do gotującego się mleka, wlewamy rozdrobniony proszek. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje. Ciągle mieszając, dodajemy łyżkę masła. Odstawiamy z ognia i umieszczamy garnek z masą budyniową do chłodnego naczynia z wodą. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika i wykładamy nim formę. Pieczemy ok. 25 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor.

3. Wyjmujemy ciasto z piekarnika, czekamy aż kruchy spód ostygnie, a następnie przelewamy naszą masę budyniową na wierzch ciasta i dekorujemy truskawkami. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

Komentarz:Warto pamiętać, aby masę budyniową przez min. 2 minuty gotować, ciągle mieszając i koniecznie schłodzić. Unikajmy przekładania masy na gorący spód. Przed podaniem, gotową tartę możemy włożyć do lodówki na min. 30 minut. 

  

 

Formę jak kto woli, możemy wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub użyć papieru do pieczenia.

 

Formę do pieczenia tart wykładamy schłodzonym ciastem. (Są w sklepach również formy z ruchomym dnem, które umożliwiają sprawniejsze wyjęcie upieczonego ciasta).

Tartę możemy dekorować na swój własny sposób, jeżeli mamy pod ręką inne owoce, np. winogrona, porzeczki, jagody to również polecam dla zróżnicowania kolorów!

Polecam również przepis na tartę cytrynową!

http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/tarta-cytrynowa/

115 comments

Wow, super, kolorowo i pozytywnie :) muszę koniecznie spróbować :)))) i bardzo dużo, fajnych zdjęć :)

Pozdrawiam :)

dodany przez www.meaculina.blogspot.com @ 15 czerwca 2011 o 08:55. Odpowiedz #

U mnie na blogu Wściekły aligator drink który jest uwielbiany i też zamieściłam niedawno tartę z truskawkami pycha

dodany przez http://ahhmniam.bloog.pl/ @ 15 czerwca 2011 o 09:18. Odpowiedz #

ZAWSZE PIECZESZ CIASTO W MAŁEJ CZARNEJ?

dodany przez KAROLINA @ 15 czerwca 2011 o 11:12. Odpowiedz #

###########################

Zosiu, zawsze pieczesz ciasta w małej czarnej? :)

############################

dodany przez KAROLINA @ 15 czerwca 2011 o 11:13. Odpowiedz #

zrobiłam. W smaku super ale ciasto twarde kruszy mi się i nie można pokroić :( Co zrobiłam żle?

dodany przez Monika @ 15 czerwca 2011 o 15:31. Odpowiedz #

W przepisie brakuje jajek, ciasto dlatego mogło wyjść Ci za twarde.

dodany przez emilia @ 16 czerwca 2011 o 19:49. Odpowiedz #

ależ bym sobie teraz taką zjadła!

dodany przez Agnieszka @ 15 czerwca 2011 o 08:58. Odpowiedz #

UUUU pewnie pycha bo z truskawkami już mi ślinka cieknie na widok tych zdjęć:)

dodany przez Dziwczyny KUPONY RABATOWE DO 40% korzystaj @ 15 czerwca 2011 o 09:21. Odpowiedz #

bedziemy piec :)) wyglada super, pozdrawiamy!

dodany przez the-fashion-bliss @ 15 czerwca 2011 o 08:58. Odpowiedz #

mmm…. do wypróbowania w weekend :) wygląda niesamowicie smacznie :)

dodany przez teresa @ 15 czerwca 2011 o 09:05. Odpowiedz #

uwielbiam cie!

dodany przez Buscar y Encontrar @ 15 czerwca 2011 o 09:07. Odpowiedz #

napewno sprobuje ;) pozdrawiam ;)

dodany przez AgaW @ 15 czerwca 2011 o 09:11. Odpowiedz #

Zosiu! świetna sukienka! :)
Gdzie ją kupiłaś? :>
Szukam takiej i nie mogę znaleźć bo wszystkie są wydekoltowane ;/

dodany przez milena @ 15 czerwca 2011 o 09:13. Odpowiedz #

wlewa mleko do szklanki i sie cieszy….

dodany przez lol @ 15 czerwca 2011 o 09:21. Odpowiedz #

Cieszy się, że robi pyszną tartę :) Nie sztuką jest się cieszyć z wielkich rzeczy… Trzeba dostrzegać piękno w prostych, małych sprawach. Ja też się cieszę jak gotuję :)

dodany przez Sorelka @ 15 czerwca 2011 o 09:24. Odpowiedz #

Co za beznadziejnie głupi komentarz… Bo Zosia powinna zachować nic nie wyrażającą minę, kamienną twarz… rozumiem, że tak byłoby dobrze?? Wzięłaś pod uwagę fakt, że w tym pomieszczeniu przebywa ktoś jeszcze, może Zosia z czegoś lub do kogoś się uśmiecha? Ale to jest naprawdę straszne, czepiać się i krytykować fakt, że ktoś się uśmiecha!! Jak Zosia śmie się uśmiechać, żyjąc w takim strasznym i ponurym kraju jak Polska?! Bo właściwe jest jedynie narzekanie i lamentowanie… Precz z uśmiechem, a zwłaszcza takim bez powodu! Ponuractwo to jest to, co nas kręci!

dodany przez Aga @ 15 czerwca 2011 o 10:34. Odpowiedz #

A ja sie zgadzam. Bo takie zdjecia sa pozorowane. Wole naturalność, niż coś nieprawdziwego. Sztuczne zdjecia mimo, iż są ładne, nie przemawiaja do mnie. Bije sztucznością po oczach no.. Ułożenie stolnicy chociazby, czy te uśmiechy. Zaraz zostane posądzona o zazdrość- wyrazam jedynie swoje odczucia. Owszem, wszystko ładnie wygląda, ale widać, że nie jest to prawdziwe.

dodany przez Skakanka czyli Opp @ 15 czerwca 2011 o 11:17. Odpowiedz #

A ja, Opp, się z Tobą zgadzam!

dodany przez Marta @ 15 czerwca 2011 o 12:16. Odpowiedz #

Wiec po co sie tu udzielasz, jezeli dziala ci to na nerwy? Dziecinne zachowanie.

dodany przez Magda @ 15 czerwca 2011 o 12:41. Odpowiedz #

no wlasnie ze wzgledu na Kasie jak napisalam – hallo???? — nie wyraznie?

dodany przez aga @ 15 czerwca 2011 o 12:52. #

i nie dziala mi na nerwy – nigdzie tak nie napisalam !!!

dodany przez aga @ 15 czerwca 2011 o 12:53. #

ps. co nie ujmuje faktu, że sobie bardzo lubię i uwazam, ze prowadzi świetny blog!!

dodany przez xxx @ 15 czerwca 2011 o 14:08. #

nie „sobie” tylko „Zosię” oczywiście :)

dodany przez xxx @ 15 czerwca 2011 o 14:12. #

Ja nie widzę w tym nic dziwnego, sztucznego itp. A widziałyście jak Nigella Lawson śmieje się do jedzenia?
To słodkie :). Przecież gotowanie ma cieszyć. A zdjęcia na tym blogu mają cieszyć oko i zachęcać do pichcenia. Chyba z nudów doszukujecie się jakiegoś drugiego dna. Nie rozumiem, naprawdę nie rozumiem jak można tak krytykować piękne, kolorowe, dopracowane fotki i uśmiechniętą dziewczynę.

dodany przez asia @ 15 czerwca 2011 o 14:31. #

w takim razie prosze tez o usuniecie mojego komentarza, ze lubie Zosie i prowadzi swietny blog!.

dodany przez xxx @ 15 czerwca 2011 o 14:32. #

PROSZE USUNAC MOJ KOMENTARZ!!!

dodany przez xxx @ 15 czerwca 2011 o 14:39. #

Zosiu, jesli usuwasz moj krytyczny komentarz, prosze takze o usuniecie tego pochlebnego!!

dodany przez xxx @ 15 czerwca 2011 o 15:17. #

To może zróbmy sondę „Czy Zosia powinna uśmiechać się na zdjęciach?” :/ Albo wskażmy Zosi jak powinien wyglądać „nie sztuczny” uśmiech. Naprawdę, ja uważam, że to porażka czepiać się o to, że ktoś się UŚMIECHA! O to, że zdjęcia są tak świetnie dopracowane, że Zosia ładnie na nich wygląda, że „ułożenie stolnicy” bije sztucznością po oczach! Nawet rzeczom martwym się oberwało za to, że są zbyt sztuczne w tym co robią… Czy nie dostrzegacie jak to absurdalnie brzmi? Nie wystarcza Wam, że na ulicach i tak wszyscy patrzą na siebie bykiem?
A tak swoją drogą, to można spotkać wiele uwag pod adresem Kasi, której z kolei zarzuca się brak uśmiechu…
Bądź tu mądry i dogódź wszystkim.

dodany przez Aga @ 16 czerwca 2011 o 08:46. #

Wygląda super! a do tego przepis wcale nie jest skomplikowany :) myślę, że w piątek moja mama może spodziewać się takiego prezentu na imieniny ;)

dodany przez Agnieszka @ 15 czerwca 2011 o 09:24. Odpowiedz #

hehe, a co jeśli nie ma się dostępu do kaszubskich truskawek?!

dodany przez Kasia @ 15 czerwca 2011 o 09:33. Odpowiedz #

Zosia,
Twoje przepisy są nieziemskie!! szkoda tylko że z żadnego właściwie nie mogę skorzystać bo jestem na diecie…Może byś zaproponowała coś niskokalorycznego, nisko tłuszczowego, bez cukru, mąki, śmietany itp.??
Pozdrawiam

dodany przez Magda @ 15 czerwca 2011 o 09:34. Odpowiedz #

czyli wode?

dodany przez AgaW @ 15 czerwca 2011 o 09:57. Odpowiedz #

Zrobić danie oparte na składnikach pysznych – aczkolwiek nie zdrowych to łatwizna! Sztuką jest zrobienie zdrowego, dietetycznego dania, które nie tylko dobrze wygląda ale i dobrze smakuje…
Jakieś pomysły?

dodany przez Magda @ 15 czerwca 2011 o 13:48. Odpowiedz #

zostają ci same truskawki:D

dodany przez ania @ 15 czerwca 2011 o 13:40. Odpowiedz #

truskawki tez odpadaja, maja cukier a co za tym idzie kcal ;p hehe

dodany przez AgaW @ 15 czerwca 2011 o 13:58. Odpowiedz #

Torcik jogurtowy z galaretką na biszkopcie. Co prawda bez cukru ani rusz, ale jeśli użyjemy jogurtu 0% mimo wszystko będzie to deser niskokaloryczny i niskotłuszczowy.
Ewentualnie cukier można zastąpić słodzikiem, z dwojga złego wolę jednak cukier.

dodany przez Mao @ 17 czerwca 2011 o 00:04. Odpowiedz #

Znowu truskawki! Ale to bardzo dobrze :) Wygląda smakowicie!

dodany przez http://in2steps.blogspot.com/ @ 15 czerwca 2011 o 09:34. Odpowiedz #

Robiłam wczoraj cytrynową i wyszła pyszna!! Dziś robię truskawkową bo po wczorajszej nie ma już śladu ;)

dodany przez Karolina @ 15 czerwca 2011 o 09:35. Odpowiedz #

Mniam, wyglada smakowicie – szkoda, ze sezon na truskawki trwa tak krótko…

dodany przez Blay @ 15 czerwca 2011 o 09:37. Odpowiedz #

Bardzo apetycznie wygląda. Idealna na letni piknik albo garden party. Pochłaniam ją do ostatnich okruchów oczami ((-;

dodany przez Aleksandra @ 15 czerwca 2011 o 09:37. Odpowiedz #

wygląda pysznie :)
wydaje mi się,że na budyń warto ‚nakleić’ folię spożywczą żeby nie powstał kożuch.

dodany przez Agata @ 15 czerwca 2011 o 09:40. Odpowiedz #

same pyszności
zapraszam do mnie http://issenna.blogspot.com/

dodany przez xxo @ 15 czerwca 2011 o 09:40. Odpowiedz #

Pyszności, zaraz po egzaminach zabieram się za pichcenie :)

dodany przez http://fashionnow-paulina.blogspot.com/ @ 15 czerwca 2011 o 09:46. Odpowiedz #

W niedzielę wykonałam tartę truskawkową według przepisu Zosi (przepis był juz zameszczony w poprzednim tygodniu w zakładce gotowanie), i z pewnością za kilka dni wykonam ją ponownie, jednak gotując budyń dodam więcej cukru, a do budyniu dam mniej mleka, ponieważ jak dla Mnie był nieco za rzadki i za mało słodki :).
Ale nawet bez tych modyfikacji wyszło super.

dodany przez Akaata @ 15 czerwca 2011 o 09:47. Odpowiedz #

gdzies w centrum albo we wrzeszczu (gdańsk) mozna kupić taką formę do tart?

dodany przez asia @ 15 czerwca 2011 o 09:49. Odpowiedz #

Ja szukałabym w IKEA albo w DUCE

dodany przez MiaU @ 15 czerwca 2011 o 10:22. Odpowiedz #

A patrzyłaś w Relu, Tesco, Auchan etc.? Tam przecież tego pełno! Sama kupowałam i formy sprawdzają się doskonale.

dodany przez Aga @ 15 czerwca 2011 o 10:37. Odpowiedz #

Zosiu,
jakiej średnicy masz formę?

dodany przez Joanna @ 15 czerwca 2011 o 09:51. Odpowiedz #

27- 28 cm. Pozdrawiam!

dodany przez Zosia @ 15 czerwca 2011 o 11:43. Odpowiedz #

dzięki serdeczne!
przetestuję w sobotę :)
będzie pewnie idealnym poprawiaczem humoru po tygodniu pełnym egzaminów

dodany przez Joanna @ 15 czerwca 2011 o 16:25. Odpowiedz #

tarta świetna, właśnie szukałam sprawdzonego przepisu. mogłabyś tylko powiedzieć jaką średnicę ma Twoja forma? z gory dziękuję:) pozdrawiam!!!

dodany przez Ola @ 15 czerwca 2011 o 09:55. Odpowiedz #

muszę spróbować :)

dodany przez Ola @ 15 czerwca 2011 o 09:59. Odpowiedz #

tureckie truskawki podobno lepsze:p

dodany przez ania @ 15 czerwca 2011 o 10:01. Odpowiedz #

Zosiu, piękna tarta, piękne zdjęcia i piękne czerwone pazury:)
Tylko jeśli ja bym ją piekła, to ta czarna bluzeczka byłaby cała w mące i pozostałych składnikach. Brawa dla schludnej kuchareczki:)

dodany przez Pieknosc Dnia blog @ 15 czerwca 2011 o 10:08. Odpowiedz #

Zosiu uwielbiam Twoje przepisy! Są genialne! Już nie mogę się doczekać, kiedy wypróbuję ten!

Pozdrawiam

dodany przez http://www.fashion-life.pl/ @ 15 czerwca 2011 o 10:27. Odpowiedz #

takie formy mozna kupic w DUCE :)

dodany przez anna @ 15 czerwca 2011 o 10:28. Odpowiedz #

Wygląda bosko! Zosiu, masz talent!

dodany przez MoKa @ 15 czerwca 2011 o 10:31. Odpowiedz #

Wygląda rewelacyjnie! I pewnie tak samo smakuje :)

dodany przez bez gustu @ 15 czerwca 2011 o 10:34. Odpowiedz #

Dziś mam mało czasu, więc truskawki w najprostszej postaci a pomysł zachowam na przyszły tydzień:)

dodany przez Agnieszka @ 15 czerwca 2011 o 10:38. Odpowiedz #

Witam!
Strasznie mi imponuje czesc kulinarna Waszej strony:)
Oraz caloksztalt: fotki! Rewelacja:))))
Zamierzam upiec na meza urodziny jakas tarte….
W przepisie truskawkowym nie ma jajek (czy tak ma byc?) i mam pytanie: czy wyjdzie tarta, jesli ja upieke w formie silikonowej???

I byl jeszcze wpis o kożucu budyniowym: czy da sie go uniknac jak nalozymy folie spozywcza??

pozdrawiam cieplo z Dresna:))

dodany przez Weronika @ 15 czerwca 2011 o 10:47. Odpowiedz #

Ciasto faktycznie jest bez jajek
Ja aby nie było „kożucha” na buduniu, jak już wystygł to budyń „potraktowałam” blenderem.

dodany przez Akaata @ 15 czerwca 2011 o 11:34. Odpowiedz #

a nie mozna go po prostu zdjac?

dodany przez Ula @ 15 czerwca 2011 o 13:42. Odpowiedz #

można oczywiście, ale ja użyłam blendera, aby pozbyć się ewentualnych grudek

dodany przez Akaata @ 15 czerwca 2011 o 13:52. Odpowiedz #

Nigella przykrywa powierzchnię ciepłego budyń folią do żywności, ale ja nie lubię tak robić. Można też oprószyć przez sitko cukrem pudrem – wtedy kożuch nie powinien się utworzyć.

dodany przez Mao @ 16 czerwca 2011 o 23:58. #

jesli lubisz te czesc strony to wchodz na makecookingeasier.pl tam sa wszystkie przepisy zosi, wczesniej!

dodany przez Maja @ 15 czerwca 2011 o 13:43. Odpowiedz #

Dziś właśnie zamierzam zrobić tartę z truskawkami na urodziny mojego męża. :)

dodany przez Magda @ 15 czerwca 2011 o 10:55. Odpowiedz #

A ja już zdąrzyłam wypróbować ;] Pyszna!!! Pozdrawiam Cię gorąco;*

dodany przez M. @ 15 czerwca 2011 o 11:01. Odpowiedz #

Świetnie wyglądasz;)

dodany przez Julka @ 15 czerwca 2011 o 11:36. Odpowiedz #

Twoja koleżanka się ślicznie uśmiecha , pozdrawiam :)

dodany przez Asia @ 15 czerwca 2011 o 12:10. Odpowiedz #

Ma na imie Zosia i to ona napisala i wstawila ten post.

dodany przez Ula @ 15 czerwca 2011 o 13:38. Odpowiedz #

zosia publikuje tylko pochlebne komentarze, te mniej lub bardziej krytyczne usuwa.. swietnie.

dodany przez xxx @ 15 czerwca 2011 o 15:19. Odpowiedz #

Dziewczyny wejdzcie w zakladke gotowanie albo na http://www.makecookingeasier.pl tam sa przepisy Zosi kilka dni wczesniej, teraz tez jest juz nowy!

dodany przez Ula @ 15 czerwca 2011 o 12:12. Odpowiedz #

dzieki, nie wiedzilam o makecookingeasier.pl

dodany przez AgaW @ 15 czerwca 2011 o 14:16. Odpowiedz #

alez prosze, tez zauwazylam to przypadkiem przy przekierowaniu

dodany przez Ula @ 15 czerwca 2011 o 18:37. Odpowiedz #

hmm;)
całkiem proste;)

dodany przez malinowa. @ 15 czerwca 2011 o 12:25. Odpowiedz #

Nie wyszło mi dobre ciasto z tych proporcji. :(

dodany przez kuchareczka @ 15 czerwca 2011 o 12:42. Odpowiedz #

Wygląda pięknie :)

dodany przez El @ 15 czerwca 2011 o 12:48. Odpowiedz #

Zosiu ,
Wszystkie „cuda ” jakie gotujesz , pieczesz są znakomite ! nie rozumiem tylko tych osób , które czepiają się zdjęć . Moim zdaniem są naprawdę świetne , a przecież nie gotujesz żeby robić zdjęcie , tylko z pasji ! ;)
Mało kto ma taki talent i wiele bym oddała , żeby spróbować Twoich dzieł ;D
Pozdrawiam serdecznie

dodany przez Jaga ;) @ 15 czerwca 2011 o 13:04. Odpowiedz #

juhu ! są zdjęcia uśmiechniętej od ucha do ucha pięknej Zosi, super, Zosia jak dla mnie to model współczesnej pani domu , ślicznie wygląda, pysznie gotuje i jeszcze z taka uwagą dekoruje każdą przepyszną rzecz !

dodany przez han @ 15 czerwca 2011 o 13:06. Odpowiedz #

wygląda pysznie :) smakuje pewnie jeszcze lepiej^^ :)

dodany przez Aguśka ! @ 15 czerwca 2011 o 13:09. Odpowiedz #

właśnie zabieram się do robienia :D

dodany przez Karolina @ 15 czerwca 2011 o 13:25. Odpowiedz #

Wersja z malinami bedzie przepyszna!!!!!!!!!!!!!!!1

dodany przez Maja @ 15 czerwca 2011 o 13:45. Odpowiedz #

Jaki posiadasz aparat? Twoje zdjęcia są b.dobrej jakości, dlatego pytam. Czekam na odpowiedź w notce :)

dodany przez Pati @ 15 czerwca 2011 o 13:59. Odpowiedz #

zrobiłam się głodna :)

dodany przez Glamourina @ 15 czerwca 2011 o 14:02. Odpowiedz #

Kocham truskawki, a jestem na nie uczulona. Co się okazało właśnie w tym sezonie po tiramisu z truskawkami. Teraz nawet ich wąchać nie mogę bo puchne

dodany przez W. @ 15 czerwca 2011 o 14:03. Odpowiedz #

wspolczucia..

dodany przez xxx @ 15 czerwca 2011 o 14:20. Odpowiedz #

ZOSIU, PODAJ PRZEPISY NA JAKIES FAJNE PANCAKE.
PROOOOSZEEEEE

dodany przez Kosiii @ 15 czerwca 2011 o 14:12. Odpowiedz #

kaszubskie to podstawa ;)

dodany przez karolla @ 15 czerwca 2011 o 14:14. Odpowiedz #

Wygląda przepysznie chyba skuszę się i wypróbuje ten przepis, szczególnie,że truskawek teraz pod dostatkiem i trzeba korzystać :) Na swoim blogu http://www.olciaa.pinger.pl napisałam o was, mam nadzieję,że się nie obrazicie ! Pozdrawiam serdecznie!

dodany przez Ola @ 15 czerwca 2011 o 15:04. Odpowiedz #

A można zamiast budyniu waniliowego użyć czekoladowy, czy nie bardzo? ;)

dodany przez Pamela @ 15 czerwca 2011 o 15:18. Odpowiedz #

Rewelacja! Uwielbiam tarty, zapraszam do mnie na tarte z mascarpone:)

dodany przez Klaudia @ 15 czerwca 2011 o 15:19. Odpowiedz #

kocham tarte truskawkową. zaraz tez idę ją zrobić:P

dodany przez Angie @ 15 czerwca 2011 o 15:31. Odpowiedz #

świetny przepis i strasznie smakowicie to wyglada! nie da sie oprzec:)

http://www.justblackpearl.blogspot.com/

dodany przez Paula @ 15 czerwca 2011 o 15:35. Odpowiedz #

Wypróbowałam przepis, wyszła przepyszna tarta! ;) Oczywiście zrobiłam zdjęcie, do wglądu tutaj: http://wd9.photoblog.pl/np5/201106/80/96333958.jpg

ps. musiałam się pochwalić ;P
Dzięki za przepis, pozdrawiam! ;)

dodany przez Anonim @ 15 czerwca 2011 o 16:09. Odpowiedz #

Czy mozna uzyc gotowego ciasto francuskiego, czy to jednak nie bedzie to samo ? Wyglada pysznie ! :-)

dodany przez edyta @ 15 czerwca 2011 o 16:42. Odpowiedz #

Pewnie, że można. Ciasto francuskie bardzo dobrze komponuje się z kremem budyniowym.

dodany przez Mao @ 16 czerwca 2011 o 23:52. Odpowiedz #

Właśnie kończę moją tartę:) dziękuję za inspirację i mobilizację!

dodany przez glowka @ 15 czerwca 2011 o 19:22. Odpowiedz #

Jeeeeej. Wygląda pysznie! Dziękuję Zosiu za przepis! :)

dodany przez Ada @ 15 czerwca 2011 o 20:10. Odpowiedz #

Wzięłam się ostatnio za pieczenie ciast… zwłaszcza z owocami i moim problemem nad którym ubolewam jest wygląd owoców na wierzchu ciasta po upieczeniu… niby wszystko fajnie przed… a po? nie wygląda atrakcyjnie… widzę , że nie zamieściłaś zdjęcia upieczonej tarty, nic nie szkodzi i tak mam zamiar wypróbować , myślisz , że przepis z mąką orkiszową też by wyszedł?pozdrawiam

dodany przez kasia @ 15 czerwca 2011 o 20:27. Odpowiedz #

:( ładnie wygląda ale za twardeeeeee. kruszy się i nie chce mi sie nawet pokroić.

dodany przez Karoll @ 15 czerwca 2011 o 20:30. Odpowiedz #

Zosiu jaki masz lakier pyszniutki na paznokciach?

dodany przez Patrycja @ 15 czerwca 2011 o 20:49. Odpowiedz #

Kolorek jest boski!

dodany przez AniaH @ 16 czerwca 2011 o 18:05. Odpowiedz #

Pewnie ma milion kalorii, ale i tak sobie ją zrobię :)

Pozdrawiam
Monika Dawidowicz
http://www.movsmo.net

dodany przez Monika Dawidowicz @ 16 czerwca 2011 o 05:46. Odpowiedz #

Hej Dziewczyny! Świetny blog! Czytuje go sobie od czasu do czasu i jedno mnie zastanawia (jeśli już jesteśmy w temacie jedzenia) czy Wy stosujecie jakieś specjalne diety? Ćwiczycie? Świetnie wyglądacie na tych zdjęciach i tak się zastanawiam, jak Wy to robicie :) Pozdrawiam

dodany przez Ciekawska @ 16 czerwca 2011 o 08:30. Odpowiedz #

Właśnie zrobiłam tą tartę,jest pyszna,ale niestety bardzo się spieszyłam(maleńkie dziecko) i położyłam budyń na ciepły spód,w rezultacie wszystko się bardziej rozpuściło i wyszła taka zupa a nie ciasto:(((
Ale smakuje bosko!

dodany przez Agnieszka @ 16 czerwca 2011 o 14:40. Odpowiedz #

uwielbiam Twoje notki ! żarełko jak najbardziej rządzi !

dodany przez Kamila @ 16 czerwca 2011 o 16:04. Odpowiedz #

wczoraj zrobiłam tą tartę, ale nie zachwyciała mnie smakiem :( ciasto za bardzo kruche, wręcz sie rozsypywało a budyń zbyt rzadki pomimo zalecanego gotowania. Lepsza byłaby z masą z bitej smietany i serka :) Pozdrawiam

dodany przez agnieszka @ 17 czerwca 2011 o 07:43. Odpowiedz #

Moja tarta wyszła pyszna . Dawno nie jadłam tak dobrego ciasta. Szybko znikła , nawet się nie obejrzałam ;) Moge polecić z czystym sumieniem.
PS: Dzisiaj robie tarte cytrynową. Ciekawe jaka będzie w smaku, bo na zdjęciu wyglada przepysznie ;)

dodany przez Natalia @ 17 czerwca 2011 o 16:51. Odpowiedz #

dzisiaj zrobiłam :) muszę powiedzieć, że wyszło przepyszne, choć w moim przypadku czas pieczenia ciasta wyniósł 20 minut i to w zupełności wystarczyło :) mniam :)

dodany przez http://butlandia.blogspot.com/ @ 17 czerwca 2011 o 17:57. Odpowiedz #

Pysznie wygląda :) W lato zawsze mam ochote właśnie na truskawkowe smakołyki.Na waszym blogu moge wiele się nauczyć ,np. takiego fajnego przepisu!

dodany przez Agata @ 17 czerwca 2011 o 19:53. Odpowiedz #

weszłam z ciekawości i bardzo ucieszyło mnie, że można w tak ładny sposób lamać stereotypy o rozpuszczonych i nadąsanych córkach polityków/celebrytów. Serdecznie pozdrawiam

dodany przez natNis @ 17 czerwca 2011 o 22:30. Odpowiedz #

jestes na tvn24.pl jako Kasia :D

dodany przez Ania @ 17 czerwca 2011 o 23:10. Odpowiedz #

Zrobiłam tartę z truskawkami wyszła pyszna :) Tylko ciasto trochę twarde. Pozdrawiam.

dodany przez Joanna @ 18 czerwca 2011 o 08:43. Odpowiedz #

Zrobilam. Masa wyszla zbyt rzadka i trudno bylo ukroic porcje, nastepnym razem dam mniej mleka.
W smaku jednak przepyszna, dzieki za ten przepis.
Pozdrawiam:-)

dodany przez Andzelika @ 18 czerwca 2011 o 15:23. Odpowiedz #

zrobiłam tartę dokładnie wg. przepisu.. niestety jest problem z pokrojeniem i podaniem zgrabnej porcji – wszystko się rozwala, ciasto chyba zbyt kruche?
W rezultacie na talerzu mam pyszną „papkę” :)
Cos nie tak zrobiłam?

dodany przez KaŚ @ 13 lipca 2011 o 07:57. Odpowiedz #

Komentarze

(nie będzie publikowany).

Jeżeli posiadasz.