Owsianka z sokiem jabłkowym i owocami

IMG_2402

A gdyby tak zastąpić mleko sokiem jabłkowym, dodać płatki owsiane i zrobić letnią wersję owsianki? Nieco lżejszą, też treściwą z górą soczystych owoców? Kto chętny?

IMG_2361

Skład:

(przepis na 1 porcje)

50 g płatków owsianych

ok. 300 ml świeżego soku jabłkowego

do podania: garść malin, truskawek, czereśni, borówek lub brzoskwiń

1 łyżeczka pyłku pszczelego

1 łyżka miodu

IMG_2430

A oto jak to zrobić:

  1. Sok jabłkowy przelewamy do garnuszka i podgrzewamy. Dodajemy płatki owsiane i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż zmiękną – ok. 8-10 minut. Owsiankę podajemy na ciepło ulubionymi dodatkami.

IMG_2419 IMG_2455 IMG_2458

IMG_2394

Po więcej zdjęć  i przepisów zapraszam na mój profil na instagramie