Skład:

6-8 jajek ugotowanych na twardo

twarogowy serek kozi Merci Chef

garść świeżej pietruszki

pęczek świeżego szczypiorku

świeżo zmielony pieprz

kilka kropel oliwy z oliwek

garść kaparów

sól morska

A oto jak to zrobć:

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, ścinamy czubki i za pomocą małej łyżki wyjmujemy żółtka.

2. Kapary, szczypiorek i pietruszkę siekamy. Żółtka ucieramy z solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek, pietruszkę i kapary. Na końcu łączymy z serkiem kozim. Całość dokładnie mieszamy i wypełniamy białka. Przykrywamy odcięte czubki i przewiązujemy szczypiorkiem. 

… jeszcze tylko kokardka

i gotowi do wyjścia! 

Follow my blog with bloglovin!

Kategorie:

71 odpowiedzi na “Wielkanocna ferajna, czyli faszerowane jajka z serem kozim, kaparami i szczypiorkiem.”

  1. Bardzo świąteczne ale kapary to zdecydowanie nie moje smaki …

  2. Wyglądają pysznie. Ja uwielbiam jajka faszerowane z szynką i rzodkiewką ;)

  3. super :)

  4. śliczne, śliczne, śliczne.

  5. Oooo… dodałaś post po tygodniu… ZASZALAŁAŚ ;D
    coś ostatnio nie dbasz za bardzo o tego bloga.
    Ale na te jajka to mam ochotę *.* omnomnomnomnomnomnomnom :*

  6. I am not sure where you are getting your info, but good
    topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

  7. pięknie wyglądają, gdyby nie fakt,że kozi ser wyjątkowo mi nie smakuje, spróbowałabym;)

  8. Wyglądają smakowicie, chętnie bym spróbowała taki zestaw smakowy. Ja zazwyczaj faszeruje połówki jajek, żeby było więcej. Pozdrawiam

  9. Och jak pięknie! Zosiu jak to robisz?
    Już czuję dzięki Tobie wilekanoc!

  10. Pięknie!, Też takie zrobie!
    świetny pomysl

    z pozdrwieniami z Iławy,
    Lelia

  11. Dzięki tobie Zosiu mam już świetny piątek i pomysł na wielkanocne śniadako!
    Dobrze że jesteście z Kasią!

  12. wowwwwwwwwwww!

    szacun za pomysłowość!

    Pozdro z MAZOWSZA!

    S.P.P.

  13. Mega apetyczne. Kozi ser…mniam. Święta nadchodźcie :)

  14. Świetny pomysł, wyglądają baardzo apetycznie !!!
    Nie lubię sera koziego ale myślę, że można by zastąpić go ricottą.

    Z każdego bloga i serwisu krzyczy wiosna a za oknem jak w Boże Narodzenie ;)

    U mnie Kurkowe gniazdka – z tęsknoty za latem i ciepełkiem ;) Wpadnij Zosiu jak będziesz miała chwilę.

  15. Świetne !

    Ale mam pytania :D
    Czy ścinasz też jajka z drugiej strony żeby stały pionowo?

    Pozdrawiam ! :)

    • Zosia

      Tak, ścinam ;-) Czujne oko Czytelniczki :-)

      Z pozdrowieniami,
      Zosia

    • też mnie zastanawiało, jak to możliwe że Twoje jajka są takie idealne :P

  16. A można ten serek kozi zastąpić innym i równie dobrze skomponować smak?

  17. Super pomysł…mam na myśli nie przekrajanie jajek tylko ścinanie. Trochę więcej roboty, ale jaki efekt :)

  18. Na pewno zrobię ! :)) tylko mam pytanie, gdzie można dostać ten serek kozi ze zdjęć ? Pozdrawiam wiosennie! P.

  19. Podoba mi się prawdziwość zdjęć; rozpaćkane skorupki, odrobina żółtka poza talerzem, gdzieś jakiś zagubiony szczypiorek… Wygląda to tak uroczo, a przy tym estetycznie i naturalnie.. :) po prostu domowo!

    mniam!

  20. Genialne! Proste i świetne. W tym roku na Wielkanoc też zrobię stojące jajka. Dekoracja w postaci kokardek: fantastyczna! Pozdrowienia. Marta;-)

  21. pięknie faszerowane jajka:)

  22. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s
    a very easy on the eyes which makes it much
    more pleasant for me to come here and visit more
    often. Did you hire out a developer to create your theme?
    Excellent work!

  23. Fajny pomysł :) Chętnie wypróbuję w te święta :)

  24. Kochana Zosiu :)

    Witam Cie wiosennie :)
    I jak zawsze bardzo dziękuję za CUDOWNIE POMYSŁOWY przepis :) Właśnie dziś u mnie impreza „jajeczna” i Twoje faszerowane jajka są w trakcie przygotowania :)

    Dobrego weekendu :)
    Przesyłam duuużo ciepła.

  25. jajka wyglądają niesamowicie :) trzeba zrobić na święta :) dzięki wielkie za przepis !!!

  26. Szukałam ciekawego przepisu na świąteczne śniadanie i jak zawsze mogłam polegać na Tobie! Jesteś cudowna! :)

    http://somebodysomedaysomewhere.blogspot.com/

  27. Takie jaja to ja wolę nawet bardziej od jaj czekoladowych :D

  28. Zosiu a może zrobisz post MENU WIELKANOCNE,myślę że będzie inspiracją dla wielu z nas.Jola

  29. Bardzo eleganckie jajeczka. Idealna przystawka na śniadanie wielkanocne – piękna i pyszna :)

    http://www.tofunapatyku.pl

  30. na pewno takie zrobię na wielkanoc.

  31. Ser kozi uwielbiam, a z jajeczkimi musi być przepyszny!

    • Zosia

      To prawda! Proponuję koniecznie wypróbować!

      Z serdecznymi pozdrowieniami,
      Zosia

  32. Super pomysl na nadziewanie jajka. Ja z reguly dziele je na polowki i potem napelniam farszem, ale w tym roku sprobuje odkroic gore twoim sposobem. Inspirujace.

  33. Bardzo lubię jajka faszerowane. Zwykle wykorzystuję do tego pieczarki i szczypiorek. Jajka przekrawam na połówki i wydrążam zostawiając skorupki. Potem napełniam farszem, obtaczam w bułce tartej i na patelnię. Chętnie skorzystam z Twojego przepisu:)

    • Zosia

      Ja również korzystam z tego tradycyjnego sposobu… ale tym razem chciałam zmodyfikować pomysł:-)

      Z pozdrowieniami,
      Zosia

  34. znalazlam u Ciebie mnostwo ciekawych przepisow Zosiu! uwazam ze to jedna z najlepszych stron kulinarnych. chetnie kupilabym Twoja ksiazke kucharska. tak trzymaj! Pozdrawiam

  35. super pomysł :) my z Mamą zawsze przekrawamy jajko na dwie połówki i wtedy faszerujemy, polecam :)

  36. Będę takie robić :)

    http://www.cookplease.blogspot.com :) zapraszam na kurczak! :)

  37. Świetny blog! Na pewno wykorzystam przepisy!
    Zapraszam do siebie!
    http://lovestorymemory.blogspot.com/2013/03/miaam-zaczac-od-poczatku.html

  38. Somebody necessarily lend a hand to make significantly posts I would state.

    That is the first time I frequented your website page and
    to this point? I amazed with the analysis you made to make this actual post
    incredible. Fantastic job!

  39. Smakowicie wygądają. Musze je wypróbować:)
    http://bobowewariacje.blogspot.com/

  40. O! świetny przepis! Jajka z kozim serkiem muszą smakować przepysznie.

    A u mnie dziś wielkanocne biscotti, zapraszam:
    http://artrigger.pl/biscotti-wielkanocne-z-maki-orkiszowej/

  41. Wyglądają przepysznie :) na 100 % zagoszczą u mnie na wielkanocnym stole :)

  42. Przepis wczoraj wypróbowałam przy okazji wizyty gości i powiem szczerze, że farsz jest przepyszny :)))) Na pewno jeszcze nie raz zagości w takiej postaci na moim stole lub jako pasta na kanapce :)

    • Zosia

      Super! Bardzo się cieszę, że smakowało!

      Z serdecznymi pozdrowieniami,
      Zosia

  43. Dzień dobry :)
    ćwiczyłam w weekend, nie powiem,
    wydobycie żółtka z jajka wymaga sprawności, żeby nie pękło białko,
    ale przy stracie 2 jajek jakoś poszło :))))
    Efekt wizualny jest spektakularny, wart pracy,
    smak rewelacyjny!!!!
    Wprowadzam jajka na świątweczne śniadanie!
    Dziękuję Pani, Pani Zosiu!

    P.S.
    szczypiorek sparzyłam wrzątkiem i z miękkiego łatwiej mi było zawiązać kokardki :)))

    • Zosia

      wow!!! Super! Dziękuję za wiadomość i cieszę, się że się spodobał przepis!
      .. a swoją drogą patent z wrzątkiem rewelacyjny:)

      Z pozdrowieniami,
      Zosia

  44. Ciekawy pomysł! Muszę koniecznie wypróbować, zawsze przekrawałam jajka na pół i wtedy faszerowałam, a farsz z kozim serem na pewno pyszny, zwłaszcza jak ktoś tak jak ja jest uzależniony od sera! Pozdrawiam :)

  45. Hej, mam wielką prośbę o wypełnienie poniższej ankiety i rozesłanie wśród znajomych-studiujących. Będę bardzo wdzięczna Z góry dzięki
    https://docs.google.com/forms/d/1uZqnu0gJr5cFqkM0yELrB_85iIDEuSLB5ji9WULbuWw/viewform?sid=21488e37548a16a3&token=DhYijT0BAAA.LN4L-muGBCwsEXJoYXbJkw.DtQI85cjUq668ZEZYYnJwg

  46. Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely
    enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the
    same subjects? Thanks a lot!

  47. Znam ten serek i rzeczywiście polecam. jst intensywny, więc dla tych którzy lubią ser kozi!

    3maj się Zosiu w te zimowe dnia,

    z utęsknieniem czekam na kolejny wpis,
    A.l.

  48. hehe dobre te jajka

  49. Zrobilem i nie powiem-dobre!

  50. Zośka kiedy ukaze się Twoja książka!??? Wszyscy mega czekamy!

  51. ..żeby kozi ser użyć? że tez sama na to nie wpadłam.

    Pozdrawiam Cię kochana Zosiu!
    Dzięki że jesteś!

    Alenia

  52. Hej, a wiecie skąd Zosia kupiuje te wszystkie drewniane deski?? polećcie jakiś fajny sklep oniline?

  53. F

    A

    J

    N

    E

    Z

    O

    S

    I

    U

Dodaj komentarz