27 października 2011

Nietypowa cukiernia!

Aż trudno było przejść obojętnie obok tak interesującej i minimalistycznej w swoim charakterze cukierni. Zupełnie coś nowego!

 

Moje przepisy na babeczki:

http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/cupcakes/

http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/cupcakes-druga-odslona/

Kategorie:

46 odpowiedzi na “Nietypowa cukiernia!”

  1. A co to i gdzie za cukiernia?

  2. przepraszam, a ta żółta, pozytywna babeczka to o jakim smaku? :)

  3. Zosiu, gdzie kupilas ta cudowna torbe??

    • zara – oczywiście :))
      Kasia pożyczyła tę torebkę od Zosi przy do najnowszej stylizacji we fleszu – albo odwrotnie :))

  4. Moża wiedzieć gdzie można kupić taką ładną torebkę?
    Pozdrawiam

  5. Fajne zdjęcia, chętnie bym zjadł kilka takich babeczek. :-)

  6. Zosiu, ślicznie oglądasz ;)
    nie wiem dlaczego, ale zdjęcia kojarzą mi sie z Francją :)
    może ta elegancja ;)
    a tak wogóle czy ta Twoja torba pochodzi z Zary ?

    Zosiu, czy sztuki fotografowania tak pięknych zdjęć uczysz się sama, czy korzystasz z jakichś programów internetowych?
    jestem bardzo ciekawa, bo cudownie wykonujesz zdjecia :)
    Planujecie coś na HALOWEEN ?

  7. Zosiu gdzie można kupić tak piękna torbę?

  8. hmmmm, cudnie, a gdzie to jest konkretnie?
    Ps. Torebki z Zary bardzooooo zazdroszczę :-)

  9. I love muffins!! ;) Zosiu napisz gdzie ta cudowna cukiernia…. w Gdańsku jest miesce, gdzie podobno można też zjeść pyszne babeczki i nazywa się FAJNE BABY :) Miałaś Zosiu okazję być juz tam?? Ja jeszcze nie, ale to cel nr 1 !! :)

    • Serdecznie polecam Fajne Baby, byłam tam nie raz i zawsze wychodziłam uradowana – rewelacyjnie pyszny, czasem zaskakujący smak muffinów i kapkejków, odjazdowe dekory ciastek, no i super obsługa :)
      pieką też na indywidualne zamówienie :) http://www.facebook.com/FajneBaby

  10. a ja podsylam sprawdzony przepis, pieke raz w miesiacu:))
    A dynie mroze w porcjach w zamrazarce…:)

    MUFFINKI DYNIOWE

    Składniki na 12 muffinów:

    – 1 i 1/2 szkl. mąki
    – 1 szkl. cukru
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – 1/2 łyżeczki sody
    – 1/2 łyżeczki cynamonu
    – 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    – 3/4 szkl. oleju
    – 1/2 szkl. puree z dyni
    – 2 jajka
    – 1/2 szkl. rodzynek
    – 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich

    W jednej misce połączyć mąkę , proszek do pieczenia , sodę , cukier , cynamon i gałkę muszkatołową. W drugiej lekko roztrzepać jajka , wymieszać z olejem i dynią. Zawartość obydwu misek połączyć razem i krótko wymieszać. Na koniec dodać rodzynki i orzechy. Napełniać foremki muffinkowe i piec 20-25 minut (ja piekłam 5 minut dłużej) w temp. 180 st.C.

    • Zosia

      wow!!!! Dziękuję w imieniu Czytelników i swoim! Na pewno wypróbuje!

      Zosia

    • zachęcam:))) Ciebie Zosiu i Każdego:)
      można dać troszkę mnie oleju – np. pół szklanki- smak taki sam lub lepszy i mnie tłuszczu:)

  11. Pychotka! A torbe widzialam w stylizacji u Kasi …. ;)

  12. Piękne i pewnie pyszne babeczki:) w Szczecinie też już jest cukiernia z muffinami Cup&Cake – rewelacja !!!! chyba jeszcze piękniejsze niż te na zdjęciu:))) Pozdrawiam!!!

  13. A mogę wiedzieć gdzie to jest?Chętnie wybrałabym się do tej cukierni :)
    I piękne zdjęcia Zosiu ;) Jednym słowem fantastyczne ;)

    • O! Byłyście w La Vanille! Moje nowe ulubione miejsce w Warszawie. Przepyszne babeczki! Szczególnie marchewkowa… Mmm

  14. Zosiu, napisz proszę co było do jedzenia u Kasi na urodzinach. Obchodzę swoje za tydzień i szukam fajnych pomysłów, czym mogłabym zaskoczyć swoich gości :)

    Pozdrawiam,
    Karolina

  15. Babeczki wygladaja smacznie,
    niestety wnetrze jest dla mnie zbyt sterylnie urzadzone…
    Jestem zwolenniczka miejsc z dusza, a to przypomina mi troche szpital

    Pozdrawiam

  16. Zosia wyglądzasz rzeczywiście jak Paryżanka ;)))))
    ciekawe miejsce ta kawiarnia, przynajmniej wygląda tak ze zdjęć.

    Pozdrowienia z pochmurnego Krakowa :))))))

  17. Aż szkoda, że takiego miejsca nie ma na Węgrzech, w Debreczynie… Bardzo tęsknię za krakowskimi cup-cake’ami!

  18. Wow wow wow jaka torba bajeczna!!!
    „Zarowa”??;)

  19. tę torbę Kasia prezentuje w najnowszym fleszu;) Już wiemy od kogo ją pożyczyła:)

  20. Eh, gdy czytam i przeglądam Waszego bloga, to mam wrażenie,że jesteście z innej planety, bo skąd Wy bierzecie na to wszystko czas :)??przecież pracujecie i macie inne sprawy na głowie, szczerze autentycznie zazdroszczę :) zdjęcia, szczególnie te z działu Zosi smakowite i zachęcają do pichcenia. Bardzo ok, serdecznie pozdrawiam!

  21. swietny post Zosiu i fajne miejsce!
    Uwielbiam cupcakes! Ale na pewno wyprobuje przepis na ciasto marchewkowe -juz jutro:) to bedzie moj marchewkowy tort urodzinowy:)
    Usciski z Londynu, xxx

  22. co to za okulary które ma Zosia? :)

  23. nie lubie babeczek, ale fajnie wygladaja :)

  24. Minimalizm w cukierni?
    Brzmi nieprawdopodobnie;)

  25. Zosia jest lepsza od Nigelli :) Ja już czekam na Twoją książkę kucharską! Pozdrawiam!

  26. Zosiu mogłabyś podać jakiś sprawdzony przepis na makaroniki? Proszę! ;)
    Macarons ♥

  27. Wow, cukiernia robi naprawdę fajne wrażenie. Sama chętnie bym tam zjadła : )

  28. Zosia jest w la vanilla na kruczej w wwa. Faktycznie swietne miejsce:)

  29. Moja specjalność to właśnie takie babeczki i muffinki :) Robię je na dziesiątki sposobów, ale najlepsze są czekoladowe :)

  30. Fajne miejsce! Szkoda, że w Krakowie nie ma takiego, a jak już podobne jest to ceny są dość duże. I te Twoje babeczki! Aż mam ochotę na coś dobrego, dzisiaj będę robić dyniowe babeczki na Halloween :)
    Pozdrawiam!

  31. Wygląda bardzo zachęcająco…Szkoda, że w Poznaniu nie ma podobnej…pozdrawiam ciepło

  32. Witaj Zosiu(; Mam takie małe pytanko, mogłabyś zdradzić jak wygląda twój codzienny „plan żywienia” , bo jadacie z Kasią takie pyszności, a macie taką świetną figurę;))!! To zasługa dobrej przemiany materii, genów, może uprawiacie regularnie jakieś sporty ? Ile razy dziennie jesz, ograniczasz się w jakiś sposób? Pozdrawiam, wierna fanka! ;)

  33. Zosiu :) Mam chyba dość nietypowy problem, może Ty będziesz w stanie mi pomóc…
    Zawsze kiedy dodaję do czegoś mąkę, obojętnie czy jest to śmietana, czy jakaś masa, zostają mi grudki :( Mogłabyś wyjaśnić dlaczego tak się dzieje :( ?

    Byłabym bardzo wdzięczna,
    M.

  34. Faktycznie ta cukiernia wygląda na wyjątkową. Podobały mi się w szczególności te rzędy cupcakes’ów :-)

  35. Droga M.
    Grudki rozbijaj widelcem :)

  36. Appealing component of content material. I located your blog site along with accession investment to state that I get involved actuality liked profile your own site content. In any manner I am subscribing to ones nourishes and perhaps I personally results you obtain admission to continually swiftly.

Dodaj komentarz