Skip to main content

Przebój dnia powszedniego! Smażony halibut w migdałach.

 

Skład:

4 średniej wielkości filetyz halibuta

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy

100 g płatków migdałowych

4 łyżki mąki

pieprz cytrynowy (może być również ziołowy)

sól

cytryna pokrojona w plastry

A oto jak to zrobić:

1. Płatki migdałów zarumieniami lekko na patelni.

2. Filety z halibuta dokładnie myjemy i suszymy. Solimy, doprawiamy pieprzem, obtaczamy w mące a następnie w prażonych migdałach. Smażymy na patelni, na silnie rozgrzanej mieszaninie masła i oliwy, po ok. 4-5 minut z każdej strony. Wykładamy na półmisek i podajemy z kawałkami cytryny. Możemy posypać rybę resztkami płatków migdałowych.

Filety obtaczamy w mące oraz w prażonych migdałach.

Smażymy na patelni, na silnie rozgrzanej mieszaninie masła i oliwy, po ok. 4-5 minut z każdej strony.

Wykładamy na półmisek i podajemy z kawałkami cytryny. Możemy posypać rybę resztkami płatków migdałowych.

45 Odpowiedzi do “Przebój dnia powszedniego! Smażony halibut w migdałach.”

  1. Dodajesz masła do smażenia świeżych ryb , oglądałam program kulinarny w którym była mowa o tym,że najlepiej nadaje się do tego sklarowane masło..hmmm

  2. kalifornijska blondynka nad Bałtykiem! :) przepis zniknął gdzieś w tle, Zosia i genialny strój na codzień wysunął się na pierwszy plan.

  3. Witam,

    Zazdroszczę Wam tego morza. Ja mieszkam w Beskidach i na co dzień spoglądam na góry, ale i tak bardziej kocham morze :)

    Zosiu, nie tylko wspaniale gotujesz (wypróbowałam kilka Twoich przepisów i są wyśmienite), ale także za każdym razem wspaniale wyglądasz.
    Ty i Kasia prowadzicie bloga z wielką starannością; widać, że robicie to z pasji do mody i gotowania, po prostu robicie to co lubicie i świetnie Wam to wychodzi. Oby tak dalej :)
    Życzę powodzenia.
    Pozdrawiam,
    Ewelina

  4. jak zawsze wygląda pysznie !
    ostatni na urodziny babci , upiekłam tort malinowy Twojego przepisu . Wszystkim tak smakowało , że z całego tortu zostały tylko 2 kawałki.

    Naprawdę Twoje przepisy są pysznee !

  5. Jutro zabieram się do wykonania tego przepisu :) Uważam, zę halibut z migdałami jest świetnym pomysłem na niedzielny, rodzinny obiad. U mnie w domu, niestety, tylko w weeekend możemy sobie pozwolić, na odkrywanie nowych, oryginalnych smaków. Dlatego Zdecydowanie smażony halibut z migdałami jest strzałem w dziesiątkę! Ja nieprzepadam za rybami, ale w tej postaci, myślę, że mi posmakuje, mam nadzieję ;P

    Pozdrawiam!

    PS Cudowne zdjęcia! Hmmm morze, aż się rozmarzyłam, szczególnie, że w tym roku nie mogłam spędzić urlopu nad morzem :(

  6. I would like to thnkx with the efforts you might have place in producing this web site. I’m hoping the same high-grade weblog publish from you in the upcoming as well. In fact your creative composing abilities has inspired me to obtain my own web site now. Actually the running a blog is spreading its wings quickly. Your write up can be a great example of it.

  7. Czy mozesz pokazac swoja kuchnie??Jak masz urzadzona i gdzie robisz takie potrawy.Jaka srednice maja te naczynka do musu malinowego i gdzie je kupiłas?//

  8. Na marginesie zawsze będę tam wracać i polecam miłośnikom dobrego jedzenia, zwłaszcza ryb pieczonych metodą ciśnieniową – sopocką „Przystań”. Jedzenie jest tam tak wyśmienite, ze pozwalam sobie na darmową, kulinarną reklamę Twojego miasta Zosiu : DD

  9. Your fashion is so distinctive in comparison with a lot of others. Thanks for publishing once you possess the option,Guess I’ll just make this bookmarked.two

  10. I would like to thnkx for your efforts you might have place in creating this weblog. I’m hoping the same high-grade web site article from you in the upcoming as well. In fact your creative composing abilities has inspired me to obtain my own weblog now. Genuinely the running a blog is spreading its wings quickly. Your write up is actually a great example of it.

  11. Greetings! Extremely beneficial guidance on this short article! It really is the tiny alterations that make the greatest adjustments. Many thanks a great deal for sharing!

  12. Hello there , I do feel this really is a great website. I stumbled on it on Yahoo , i’ll arrive again when once again. Cash and liberty may be the very best approach to alter, could you be wealthy and aid others.

  13. Fantastic wordpress web site right here.. It is tough to uncover high quality producing like yours as of late. I truly enjoy individuals like you! get treatment

  14. Soon after all, what a fantastic web site and educational posts, I’ll upload inbound website link – bookmark this internet website? Regards, Reader.

  15. ryby pieczone metodą ciśnieniową???? hahahaha większej bzdury nie słyszałam pewnie chodziło ci o pieczenie beztłuszczowe w piecu ciśnieniowym ot zwykła rzecz która stoi w prawie wszystkich kuchniach zbiorowego żywienia :D

  16. Greetings! Really beneficial suggestions on this informative article! It truly is the minor adjustments that make the most important adjustments. Many thanks a great deal for sharing!

  17. I really like your weblog.. extremely good shades & theme. Did you create this web site yourself? Plz reply again as I’m looking to create my own web site and would like to know wheere u acquired this from. many thanks

  18. Everything is really open and extremely clear explanation of concerns. was truly info. Your web site is really useful. Many thanks for sharing.

  19. I really like your weblog.. extremely great shades & theme. Did you create this web site yourself? Plz reply back again as I’m looking to create my own weblog and would like to know wheere u acquired this from. many thanks

  20. I know this if off topic but Im looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? Im assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? Im not very web smart so Im not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Many thanks

  21. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is excellent, let alone the content!. Thanks For Your article about Przebój dnia powszedniego! Smażony halibut w migdałach. | Make Cooking Easier .

  22. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is great, let alone the content!. Thanks For Your article about Przebój dnia powszedniego! Smażony halibut w migdałach. | Make Cooking Easier .

  23. What i do not realize is actually how you are now not actually much more well-favored than you may be right now. You are very intelligent. You understand therefore significantly with regards to this topic, produced me in my view consider it from so many various angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated except it is something to do with Girl gaga! Your individual stuffs great. All the time care for it up!

  24. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is great, let alone the content!. Thanks For Your article about Przebój dnia powszedniego! Smażony halibut w migdałach. | Make Cooking Easier .

  25. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, let alone the content!. Thanks For Your article about Przebój dnia powszedniego! Smażony halibut w migdałach. | Make Cooking Easier .

  26. Nie lubie smażonych ryb ani w panierce, choć ryby uwielbiam. Własnie wróciłam znad morza i wszędzie te smażalnie. Trzeba się było naszukać żeby dobrze zjeść.

  27. Pingback:Google

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.