Skip to main content

Strawberry coconut smoothie.(Przepis na koktajl).

Skład:

1 szklanka świeżych truskawek

2 łyżki jogurtu naturalunego

1 łyżka miodu

garść wiórek kokosowych

2 łyżkeczki likieru kokosowego

1 łyżka płatków musli

A oto jak to zrobić:

1. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładką konsystencję. Przelewamy do szklanki i posypujemy płatkami musli. Cała filozofia!

Miksujemy truskawki z jogurtem naturalnym, likierem kokosowym i wiórkami kokosowymi.

    

Sezon letni rozpoczęty! :-)

Komentarz: Jeżeli lubicie bardziej mleczne koktajle, proponuję dodać trochę mleka (to już będzie tzw. milkshake). Warto również dodać 1-2 banany.

 

83 Odpowiedzi do “Strawberry coconut smoothie.(Przepis na koktajl).”

  1. Hmmmmm… ale smakowicie wygląda na pewno pyszne zjadłam bym takie coś nawet z rana :)
    A możesz mi powiedzieć jakiej firmy masz blender bo ja się rozglądam za jakimś dobrym?? a w sklepach jest tego strasznie dużo nie wiadomo jaki wybrać.
    Ja też prowadzę bloga kulinarnego zapraszam http://ahhmniam.bloog.pl/ mój blog nie dorównuje ani do twojego pełen profesjonalizm
    Pozdrawiam:)

    • Zdjęcia Zosi są naprawdę dopracowane. Staranne. Temat fajnie przekazany. Nie ma zapchaj dziur…. Czego nie mozna powiedziec o zakladce “moda i okazje”.

  2. Zosiu, bardzo dziękuję Ci za ten przepis.
    W niedzielę mam gości i nie miałam pomysłu co im podać za smaczną nowość:)
    Ten shake będzie idealny:) Do tego obowiązkowo tiramisu.
    Ostatnio podałam na swoich imieninach Twoją hiszpańską tortillę.Niby nic nadzwyczajnego, a wszyscy chcieli przepis:)
    Pozdrawiam cieplutko w ten deszczowy dzień.

  3. Zosiu!! Jakie pyszności od samego rana!!
    Teraz tylko zakupić truskawki trzeba i jutro zaserwuje mojej 3letniej córeczce taki różowy przysmak (oczywiście w wersji bezalkoholowej ;) )
    btw piękne zdjęcia!

    Pozdrawiam ciepło w ten deszczowy poranek:)

  4. Zosiu,
    koktajl wygląda pysznie i tak też smakuje bo robie podobny.
    Mam do Ciebie gorącą prośbę, czy możemy liczyć na tortowy post? za 2 tygodnie mam urodziny i chciałabym zabłysnąć. Proszę o coś łatwego :) Serdecznie i ciepło pozdrawiam.

  5. Zosiu a może masz jakieś sprawdzone przepisy na babskie drinki? Takie na babski, radosny wieczór? Może margerita? Albo sex on the beach? :)

  6. Zosiu, jak to pięknie wygląda!! Coś czuję, że niedługo będę to robić:):) Twoje przepisy są rewelacyjne!!Pozdrawiam:)

  7. od pewnego czasu przegladam waszego bloga, i bardzo mi się podobasz jak gotujesz, te zdjecia, to wszystko tak dopieszczone do ostatniego małego kawałeczka :) ja też lubię gotować, i chyba muszę wziąść z ciebie przykład i tak samo pieścić wyglądowo swoje dania :) buziaczki

  8. Ciekawi mnie czemu zawsze Zosiu Twoje wpisy są na “głównej” z opóźnieniem? ;-)
    Przepis super, muszę tylko kupić blender i przygotuje;-)

  9. Zosiu! Mam do Ciebie pytanie, mianowicie na Wielkanoc upiekłam mazurek Twojego przepisu. Był bardzo smaczny, aczkolwiek, nie wiem czemu, ale polewa kajmakowo-czekoladowa nie zastygła, nawet po kilku dniach. Czy zrobiłam coś źle, czy tak powinno być?
    Pozdrawiam Cię serdecznie, Twoje przepisy są przepyszne, jak będę już po maturach to wypróbuje ich więcej:) przekonałaś mnie do gotowania!;)

    • Miałam podobny problem, masa była bardzo płynna i nie zastygła. Wydaje mi się, że powinnaś dłużej gotować puszkę niż podaje autorka. Ja w ostateczności dodałam zwyczajną żelatynę w proszku. Masa zastygła i nie zmienił się jej smak:)

  10. Fantastycznie!! Twoje przepisy są dla mnie inspiracją i zachęcają mnie do gotowania. A ten deser wygląda baaardzo smakowicie. Chyba wiem już jak umilić sobie dzisiejszy, pochmurny dzień :)

  11. Nie znam Cię Zosiu osobiście, ale u mnie w domu, jak pytaja skąd mam nowy przepis, to mówię od Zosi i wszyscy usmiechaja się tak jakbys była przyjacielem domu :)
    Na weekend przygotowuję tiramisu a wkrótce zaserwuję im truskawkowy koktajl :)
    i znów usłyszę, że ta Zosia wie, co dobre :)
    pozdrawiam

    • Oj Zosia naprawdę wie co dobre! :D Poczekam tylko na jakieś dobre truskawki od pani z bazarku. Pozdrawiam Zosieńsko

    • Oj Zosia naprawdę wie co dobre! :D Poczekam tylko na jakieś dobre truskawki od pani z bazarku. Pozdrawiam Zosieńko :)

  12. Zosiu co przepis to jeden lepszy od drugiego :)
    świetny pomysł,szczególnie z tym kokosem :)

  13. Zosiu, wiedz że wasz blog czytają dzieci w moim wieku (12 lat). Potrzebuję przepisu na prostą sałatkę na technikę. Prosiłabym o propozycję ładnego podania. Mogłabyś dodać wpis np. jutro ponieważ sałatkę będę robić we wtorek . Pozdrawiam Ola

  14. Mmmmm wygląda wspaniale! Na pewno wypróbuję. Zosiu, może masz jakiś sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe? Pamiętam jak takie pachnące ciasto piekła moja mama, niestety nie ma jej już z nami, a mnie drożdżowe nijak nie wychodzi.
    Pozdrawiam serdecznie!

  15. Nieskomplikowane,łatwe w przygotowaniu, a jaką daje radość podczas jedzenia. Doskonały deser na wakacyjną porę. ;)

    Pozdrawiam ;)
    Ola R.

  16. A gdzie Ty teraz znalazłaś truskawki? Jak tylko rozpocznie się sezon, a to już za niedługo na pewno coś podobnego zrobię ;)

  17. Chciałam jeszcze dodać, że bardzo podoba mi się wasz blog. Kasia ma wyczucie stylu i przyjemnie ogląda się jej stylizacje, ale jednak jestem większym łakomczuchem niż fanką mody. Jak patrze na te zdjęcia to zawsze robię się głodna! :)

  18. Kasiu jesteś przecudna! Pięknie wyglądasz i pięknie gotujesz :) CUDO! A twoje przepisy są mega :*

  19. YUMMY! wlasnie zrobilam koktajl. nie mialam likieru kokosowego wiec dodalam mietowo-czekoladowy, a zamiast jogurtu, smietane maslanke.

  20. Zosiu Kochana….ale pychotka! Jak wszystko na Twoim blogu… A jutro mam gości,będzie grillek i Twoje szaszlyczki z cytrynka idą na ruszt!:-) DZIE-KU-JĘ!

  21. Zosiu, przepis genialny, ale nie wiem czym mogę zastąpić likier w wersji dla dzieci? można go po prostu pominąć? bardzo proszę o odpowiedź :)

    • Jasne, pomiń go! Może dodaj trochę więcej wiórków kokosowych. Tak jak napisałam, świetnie pasuje dodatkowo banan! Pozdrawiam i słonecznej soboty życzę! Zosia.

  22. Zosiu, czy podane przez Ciebie składniki to porcja dla jednej osoby? I z czego przyrządzona jest ta biała masa?

  23. Wygląda pysznie!niestety brak blendera uniemożliwia mi przyrządzenia tego cuda!
    PS masz może jakiś przepis na lasagne;)

  24. Musli to jakiej firmy używasz? bo większość tych gotowych to sam cukier i chemia….
    masz jakieś sprawdzone ?

  25. Zosiu jak tak można…!!!?
    Tak kusić :)))) jeszcze dzisiaj myślałam o tym, żeby zrobić truskawkowego shake’a, ale niestety truskawek w domu brak.
    Wszystko co robisz wygląda bardzo apetycznie i z pewnością smakuje rewelacyjnie :) podziwiam Cię Zosiu za dbałość o szczegóły,widać że masz duszę artysty ;)
    Zapewne jesteś fanką Nigelli Lawson, widziałam kiedyś na jakimś zdjęciu u Was książkę :) ja również posiadam w domu trzy,niesamowite rzeczy robi :))

    pozdrawiam Cię serdecznie i życzę sukcesów!
    no i czekam na jakiś ciekawy przepis na wiosenną sałatkę:)

  26. Zosiu, wszystkiego najwspanialszego z okazji imienin:) Masz najładniejsze imię na świecie:) Jak urodzę córeczke to na pewno nazwę ją Zosia:)

  27. Wszystkiego najlepszego w dniu imienin :*
    Wielu pomysłów i inspiracji, nie tylko kulinarnych ;)

  28. mysle o przemalowaniu pokoju i zastanawialam sie nad podobnym kolorem na jaki pomalowana jest kuchnia na tel ktorej stoi Zosia :) stad moje pytanie jaka jest nazwa i firma tej farby? z góry dzieki :)

    P.S. lubie zagladac do Waszego bloga, jets naprawde bardzo sympatyczny a przepisy Zosi bardzo smakowite (mowie z doswiadczenia :)

  29. Zosiu, nie dość, że umiesz przyrządzić tak wspaniałe a zarazem proste przepisy to jednocześnie potrafisz je pokazać i zaprezentować w taki sposób, że wszyscy którzy zobaczą takie zdjęcia dostają ślinotoku :) Przynajmniej ja, hehe :) Gdy tylko zacznie się sezon na truskawki na pewno zrobię. Dziękuje za tak cudowne przepisy! pozdrawiam

  30. Zosiu! Każdy Twój przepis czytam z zapartym tchem, dlatego zwracam się z prośbą do Ciebie, otóż mam w czwartek dosyć ważną kolację, ale nie wiem jakie danie główne na niej podać, proszę doradź mi coś :> Jest to kolacja dla znajomych moich rodziców, więc wiekiem, są to już dojrzali ludzie, jednak otwarci na różne smaki :> Proszę o pomoc!

  31. Zosiu!! Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, samych udanych wypieków, ciągle nowych pomysłów, nie tylko kulinarnych i żeby Twoje życie było tak piękne, jak potrawy, które przygotowujesz! :) i nigdy nie zatrać pasji, którą w sobie nosisz! ;)

  32. Zosiu, czy jeśli robisz, np. babeczki, spaghetti czy inne porcjowane desery/potrawy mogłabyś umieszczać informację ile sztuk/porcji można uzyskać z podanych przez Ciebie proporcji ?

    Byłoby to przydatne ;)

    Pozdrawiam!

  33. Zosiu wyczarowałaś cudeńko :) wygląda pysznie.
    Przy okazji chciałam Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji imienin.

  34. Zosiu, zawsze pieknie wygladasz – jak dbasz o linie?
    Uwielbiam zywe kolory,ktore nosisz. No i kuchnia rowniez cudnie udekorowana.

  35. czy mogłabyś nam polecić jakieś danie z dodatkiem szparagów? :) nigdy jeszcze ich nie jadłam i bym chciała spróbować, ale nie wiem jak, i z czym je zrobić :)

    Pozdrawiam serdecznie!

  36. Twoje przepisy są świetne!
    Czy mogłabyś podać przepis na tartę z jabłkami lub szarlotkę? Potrzebuję sprawdzony i w miarę prosty sposób:)
    Z góry dziękuję i pozdrawiam, Klaudia.

  37. Zosia, czy ty oby nie masz alergii na mleko? Sprawdz to, bo stan Twojej cery wlasnie by na to wskazywal. Pozdrawiam.

  38. Zosiu,
    czy uważasz, że likier kokosowy można zastąpić Amaretto?
    Miłego popołudnia!

  39. Wygląda pysznie ;). Tylko jak zakończę diete , zrobię sobie taki deserek .
    Często korzystam z Twoich przepisów i wszystko jest pyszne ;).

    Z niecierpliwością czekam na kolejne przepisy . ;)

  40. Właśnie pije! Wyśmienite! Tylko nie dodawałam likieru ;] i na gorze posypałam dodatkową porcją wiórek i musli w całości ;]

  41. It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  42. Zosiu, czy myślisz, że jak zamiast likieru dodam mleczko kokosowe, efekt będzie równie dobry? Pozdrawiam

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.