Skip to main content

Zajmuję się gotowaniem od ponad 25 lat, kocham spędzać czas w kuchni i tworzyć nowe przepisy, i chcę dzielić się z Wami tą radością. Dlatego oddaję Wam dzisiaj w Wasze ręce najnowszy e-book pt. ZJEDZMY W DOMU! który jest zbiorem prostych przepisów na zdrowe potrawy do błyskawicznego przyrządzenia w domu. Przedstawiam w nim swoją wizję […]

Dzisiaj poranna kawa smakuje szczególnie, bo… zaczynam odliczanie! Już za 9 dni ukaże się mój e-book Zjedzmy w domu.  Przygotowałam go, żeby podzielić się z Wami radością, jaka płynie z przygotowywania domowych posiłków. Wiem, że obecnie jedzenie jest dostępne tak łatwo, jak nigdy w historii. Mamy ogromny wybór: można iść do restauracji, wyskoczyć do food […]

*     *    * Na dni takie jak teraz, kiedy upalne popołudnia potrafią przeistoczyć się w prawdziwą burzową aurę risotto jest doskonałym wynalazkiem. Gotowanie risotta wymaga naszej obecności w kuchni, a przecież podczas burzy kuchenne wnętrze to najlepszy schron. Powietrze po deszczu przynosi pewną ulgę, którą w połączeniu z kremowym risotto chciałabym zatrzymać […]

*     *     * W upalne dni bywa, że nie odczuwamy głodu. Zapewne wiecie o czym mówię. Jednak nasze ciała potrzebują składników odżywczych niezależnie od tego co czujemy. Połączenie fety i orzechów nerkowca to moje nowe odkrycie. W tym przepisie lubię to, że sposób przygotowania, wedle którego niezwykle łatwo postępować, nadaje sałacie inny […]

*    *    * Zawsze jest miło przywitać przyjaciół czymś domowym, tak smacznym, że ślinka cieknie, idealnie pasującym do schłodzonej lampki wina. To połączenie jest według mnie absolutnie doskonałe, zwłaszcza w letnie dni. Starannie pokrójcie ziemniaki, wymieszajcie w dobrej oliwie z odrobiną parmezanu i rozmarynu i liczcie się z tym, że przysmak zniknie ze […]

*    *    * Wakacje to duża pokusa, aby na chwilę odstawić gotowanie ale w toskańskiej kuchni nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności. Gotowaliśmy prosto, lekko i bardzo włosko. Pomysły na dania przychodziły nam do głowy pod wpływem widoków lokalnych straganów. Włoska kuchnia, choć silnie powiązana z tradycją i historią, chętnie przyjmuje nowe pomysły. […]